Tek Tusla Zehir Tacirlerine Geçit Verilmeyecek

Tek Tusla Zehir Tacirlerine Geçit Verilmeyecek

Tokat’ta, tek tusla zehir tacirlerine geçit vermeyecek "Uyuma" uygulamasi vatandaslara tanitilarak destek istenildi.

Tokat Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Kizilay ve Yesilay Tokat Subesi gönüllüleri ile birlikte vatandaslara brosür dagitarak bilgilendirme yapti. Tek tusla zehir tacirlerine firsat vermek istemeyenler için ‘Uyuma’ uygulamasini cep telefonuna indirerek aktif hale getirmenin yeterli oldugu kaydedildi. Kafeler ve caddelerde yapilan bilgilendirmenin ardindan vatandaslarin uygulamayi telefonlarina indirdigi görüldü.

Yesilay Cemiyeti Tokat Sube Baskani Dr. Cihat Zülfüogullari, uyusturucu ile mücadelede vatandaslarin kolluk kuvvetlerini bilgilendirmesinin oldukça önemli oldugunu kaydetti.

Bu anlamda hayata geçirilen uygulamanin birçok genci bu tuzaklardan koruyabilecegine dikkat çeken Zülfüogullari, “Cep telefonlarina ücretsiz olarak indirilen ve ihbarda bulunan kisinin kimlik bilgilerinin gizli tutuldugu ‘Uyuma’ programini tanitmak için vatandaslarimiza brosür dagittik. Uyusturucu ile mücadele kapsaminda madde bagimlisi bir bireyle karsilasildiginda ne yapilmasi gerektigini, profesyonel ekiplere nasil ulasmasi gerektigini anlattik. Yesilay’in ücretsiz danismanlik merkezi var” diye konustu.

Kizilay Tokat Subesi Baskani Faruk Delen ise içki ve uyusturucunun toplum için büyük bir tehlike oldugunu söyledi.



Uygulamayi telefonlarina indiren vatandaslar ise uyusturucu ile mücadelede kolluk kuvvetleri ile omuz omuza mücadele verilmesi gerektigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile