Tekel işçileri toplu tayin istedi

Tekel işçileri toplu tayin istedi

Bitlis Tekel Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesinden sonra şubat ayında kapatılacak olan Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü çalışanları, toplu olarak İzmir'e tayin için dilekçe verdi.

Tek gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, iş akitlerinin feshedilmeye çalışıldığını söyledi. Kadrolarına güvenerek evlendiklerini, çocuk yaptıklarını ancak şimdi işlerinin ellerinden alınmak istendiğini belirten Yenisöz, "Yaklaşık 290 Tekel çalışanı olarak 1 Şubat'ta işsiz kalacağız. Biz yan gelip yatmadık. Ürettik, ürettiklerimizle, çalıştıklarımızla kurumumuzu defalarca vergi rekortmenleri arasına soktuk." dedi.

Yenisöz, kapatılmayan birkaç Tekel Yaprak İşletme Müdürlüğü'nden biri olan İzmir İşletme Müdürlüğü'ne toplu tayin istediklerini kaydetti.

DP Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş da işçilere yönelik yaptığı konuşmasında, Tekel çalışanlarını yalnız bırakmamak için burada olduklarını, Ankara'daki eylemlere de destek vereceklerini söyledi. Yoldaş, "Tekel Türkiye'de hiçbir zaman zarar etmemiştir. Özelleştirme, devletin karlı ve faydalı kurumlarının peşkeş çekilmesi değildir. Yapılan özelleştirmeler sonrasında devletin elinde satılacak hiçbir kurum kalmadı." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Tek Gıda-İş Sendikası Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, tekel çalışanlarının tayin dilekçelerini önce Personel Şube Müdürlüğü görevlilerine, ardından AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirioğlu'na teslim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile