Tekerlekli Sandalye Dünya Takimlar Sampiyonasi'nin Basin Toplantisi Gerçeklesti

Tekerlekli Sandalye Dünya Takimlar Sampiyonasi'nin Basin Toplantisi Gerçeklesti

Antalya’da 7-12 Mayis tarihleri arasinda yapilacak olan Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun tekerlekli sandalye kategorisi tenis organizasyonu BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takimlar Sampiyonasi’nin basin toplantisi gerçeklestirildi.

Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun tekerlekli sandalye kategorisindeki en önemli tenis organizasyonu olan BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takimlar Sampiyonasi’nin basin toplantisi, Antalya Megasaray Tenis Akademisi’nde gerçeklesti. 21 ülkeden 44 takim ve 140 sporcunun yer alacagi organizasyon için açilis seremonisi düzenlendi.

Seremonide turnuvaya katilan ülkeler ve sporcular tanitildi. Ardindan düzenlenen basin toplantisina Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin, Uluslararasi Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Baskani Alistair Williams, milli tenisçi Ugur Altinel ve Hollandali tenisçi Diede de Groot katildi.

Ilk olarak söz alan ve Antalya’da bu organizasyonu düzenledikleri için mutlu olduklarini belirten Uluslararasi Tenis Federasyonu Tekerlekli Sandalye Tenis Baskani Alistair Williams, “Dördüncü kez bu organizasyon Türkiye’de gerçeklestiriliyor. Ilk defa Megasaray ev sahipligi yapiyor. Dünya genelinde yapilan eleme turnuvalarinin ardindan 21 milletten temsilciler bugün burada bulunuyor. Çok özel bir yazin baslangicindayiz. Burada performans gösteren oyuncularin birçogu Paris’te gerçeklestirilecek olan Paralimpik Olimpiyatlari’na da katilacaklar” dedi.



Ugur Altinel: “Hedefimiz burada kupayi kaldirmak”

Türkiye’de Dünya Kupasi oynamanin kendilerini gururlandirdigini söyleyen milli tenisçi Ugur Altinel, “Ev sahibi olarak güçlü bir milli takimimiz var. Hedefimiz, burada kupayi kaldirmak. Tabii ki tekerlekli sandalye tenisi, diger branslara göre daha zor. Hem sandalyeyi yönlendirmek hem de elinde raketle strateji kurmak, büyük bir zorluk. Kupayla birlikte bu güzel turnuvayi tamamlamak istiyoruz” diye konustu.



Diede de Groot: “Buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz”

Hollanda’nin tekerlekli sandalye tenisinde çok basarili oldugunu ve yine sampiyon olmak istediklerini ifade eden Hollandali tenisçi Diede de Groot ise, “Bu organizasyon, Paralimpik Olimpiyatlari öncesi bizim için çok güzel bir hazirlik. Bu oyunlar öncesinde kendi çalismalarimiz ve diger ülkelerle karsilasma imkani elde etmek bizler için ön hazirlik oluyor. Burada olmaktan dolayi büyük mutluluk duyuyoruz. Hollanda, tekerlekli sandalye tenisinde çok basarili bir ülke. Buradan sampiyon olarak ayrilmak istiyoruz” cümlelerine yer verdi.

Kemal Sahin de açiklamasinda, “Böyle büyük bir turnuvaya ev sahipligi yapmaktan dolayi çok mutluyuz. Buraya gelen sporculara basarilar diliyoruz. Türkiye’de tenis sporunda fark olusturan adimlar atiyoruz” ifadelerini kullandi.

Cengiz Durmus: “ITF baskani bu turnuvalari ne kadar hak ettigimizi bize söyledi”

Son olarak Türkiye’de birçok önemli organizasyona ev sahipligi yapmayi sürdürdüklerini vurgulayan Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus da, “Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun tekerlekli sandalye kategorisinde en degerli haftasini yasiyoruz. Bu en degerli haftada özellikle sporcularimizin da mücadele edecegi, basari hedefi olan bir haftayi umutla takip ediyoruz. Bu turnuvalara ev sahipligi yapabilmek için Gençlik ve Spor Bakanligi ve yerel yönetimlerle çok önemli stratejiler gelistiriyoruz. Uluslararasi Tenis Federasyonu’nun (ITF) baskani, ülkemize birkaç kere gelerek, bizim yaptiklarimizi gördügünde bu turnuvalari ne kadar çok hak ettigimizi bize söyledi.

Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Bugün 21 ülkeden 44 takimin yarisacagi bir haftaya giriyoruz. Böylesine güzel bir atmosferde sizlerle olabilme sansini yasadik” açiklamasinda bulundu.

Türkiye, iki kategoride yarisacak

Türkiye, organizasyona Erkekler ve Quad kategorilerinde dahil olacak. Sinem Oguz’un kaptanligini yaptigi Quad Milli Takimi’nda dünya 12 numarasi Ahmet Kaplan, dünya 15 numarasi Ali Ataman, dünya 18 numarasi Ugur Altinel ve dünya 33 numarasi Fatih Karatas mücadele edecek. Selahattin Alptekin’in kaptanligini yaptigi Tekerlekli Sandalye Erkekler Milli Takimi’nda ise Emirhan Toper, Hakan Güngör, Hüseyin Erkan Çelik ve Turan Akalin yer alacak.

Toprak kortlarda gerçeklesecek bu organizasyonda Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Takimi; Hollanda, Sili ve Sri Lanka ile ayni grupta yer aliyor. Quad Milli Takimi ise Büyük Britanya, Amerika Birlesik Devletleri ve Avustralya’nin oldugu grupta mücadele edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile