Tekirdag'da Bitkileri Koruma Egitimi Verildi

Tekirdag'da Bitkileri Koruma Egitimi Verildi

Tekirdag’da bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanmasi ve kayit islemleri hakkinda yönetmelik çerçevesinde Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürlügü ve Ilçe Müdürlükleri teknik elemanlari tarafindan “Bitki Koruma Ürünleri Uygulayici” egitimleri yapildi.

Süleymanpasa Belediyesi ve Il Müdürlügü ile ortaklasa yürütülen “Kadin Eli ile Sera Projesi” çerçevesinde Süleymanpasa Belediyesi Tarim Vadisi alaninda 25 üreticinin katildigi uygulayici egitimleri verildi.

Egitimlerde, özellikle serada ilaçlamanin nasil yapilacagi, ilaçlama esnasinda nelere dikkat edilecegi ve hangi tedbirlerin alinacagi, bitki koruma ürünlerinin mücadelede etkin olabilmesi için uygun zaman, uygun dozda ve belirlenen yöntemle uygulanmasi konularinda bilgilendirme yapildi. Yapilan egitime Süleymanpasa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü’nden yetkililer de katildi.

Ayni program çerçevesinde Hayrabolu Ilçe Müdürlügü Toplanti Salonu’nda 100 üreticinin katilimiyla “Bitki Koruma ürünleri Uygulayici” egitimleri düzenlendi.

Üreticilere tarla bitkileri agirlikli olmak üzere bitki koruma ürünlerinin seçimi, kullaniminda dikkat edilecek hususlar, makine alet ekipman kalibrasyonu konularinda teknik personel tarafindan bilgiler verildi.

Yapilan egitimler sonucunda üreticilere “Bitki Koruma Uygulayici Belgesi” kimligi düzenlenecek.

Yapilan toplantilarda; hastalik ve zararlilarla mücadelelerde öncelikli olarak kültürel önlemlerin alinmasi, zorunlu hallerde kimyasal mücadelenin yapilmasi, doga ve çevrenin korunmasi noktasinda herkesin sorumlu davranmasi gerektigi konulari üzerinde duruldu. Saglikli gida üretimi için kimyasal mücadelenin dogru, zamaninda ve dozunda yapilmasinin gerekliligi üzerinde farkindalik olusturma sunumlari gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile