Tekirdag'da Gelen Depremzede Sayisi 8 Bin 245'E Yükseldi

Tekirdag'da Gelen Depremzede Sayisi 8 Bin 245'E Yükseldi

Deprem sonrasinda Tekirdag’a gelen depremzede sayisi 8 bin 245’e yükseldi.

Vali Aziz Yildirim baskanliginda Tekirdag Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) Toplanti Salonu’nda Deprem Degerlendirme Toplantisi yapildi. Toplantida deprem bölgesine yapilan ve yapilmaya devam eden yardimlar ile gelen depremzedelerle ilgili faaliyetler konusuldu.

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve toplamda 10 ili etkileyen 2 büyük deprem sonrasinda bölgeden tahliyeler basladi.

Diger illerin yani sira Tekirdag’a gelen depremzede sayisi 8 bin 245’e yükseldi. Tekirdag’da misafir edilen 8 bin 87 depremzede vatandaslarin, kendi istegi ile tuttugu evde, akraba, yakini veya arkadasinda kalirken 158 depremzede ise, kamu misafirhaneleri, otel ve apartlarda agirlaniyor.

Valilik tarafindan yapilan açiklamada, “Ilimizde misafir edilen depremzede vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlari karsilanmaktadir. Tüm kurum ve kuruluslarimizla, depremzede vatandaslarimizin acilarini dindirmeye ve yaralarini sarmaya devam ediyoruz. Devletimizin yardimlarinin dogru bir sekilde ulastirilmasi için, deprem bölgesinden ilimize gelen depremzede vatandaslarimizin AFAD ya da Kaymakamliklara kayitlarinin yapilmasi gerekmektedir. Vatandaslarimizin kayit islemleri, AFAD ve Kaymakamliklarimizin kayit bürolarinda yapilmaktadir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile