Tekirdag'da Gölet Kuruma Noktasina Geldi

Tekirdag'da Gölet Kuruma Noktasina Geldi

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde bulunan Biyikali Göleti kuruma noktasina gelirken, gölet içerisinde küçük adaciklar olusmaya basladi.

Ülke genelinde yagislarin az olmasi sonucu kuraklik bu sefer de kötü yüzünü Tekirdag’da gösterdi. Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesine yaklasik 20 kilometre uzaklikta bulunan Biyikali Göleti de kurakliktan kendine düsen payi aldi. Kurumayla beraber göletin suyunu ölçen direkler de açikta kaldi. Havadan görüntülenen gölette suyun çekildigi alanlarda çimlerin yesermeye basladigi gözlenirken, çok az suyun bulundugu alanlarda da adaciklar olusmaya basladi.



Her hafta yarim metre iniyordu

Artik metrelerce asagidan balik tutmaya çalistiklarini dile getiren Olta Balikçisi Mehmet Garip, "Yazda bunun 10 misli su vardi. Su anda neredeyse su yok gibi bir sey. Yagmur yagmazsa sifira çekecek gibime geliyor. Haftada bir kere geliyorduk, her hafta geldigimizde 50 santim asagi iniyordu. Haftada 50 santim, 60 santim asagi iniyorduk. Yagmur faktörü de çok önemli. Su an yagmurlar da yok" dedi.



"5-6 senedir seviyesi hiç bu kadar düsmedi"

Olta Balikçisi Saban Özgür ise yaptigi açiklamada, "Emekli adamiz, balik tutmaya geliyoruz. 5-6 senedir bu göletin hiç bu kadar seviyesi düsmedi. Yaz günlerinde her geldigimizde seviyeyi yarim metre, bir metre asagi iniyordu. Bu gölde çok balik vardi, hepsi telef oldu" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile