Tekirdağ’da Hemşireler Haftası Kutlandı

Tekirdağ’da Hemşireler Haftası Kutlandı

Tekirdağ’da hemşireler haftası valilik önünde törenlerle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk koyan hemşireler, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların son bulmasını diledi. Hemşireler Haftası nedeniyle valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Buradaki törene Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, Halk Sağlığı İl Müdürü Mahmut Akdağ, Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir ve çok sayıda hemşire katıldı.

Yağmur altında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende hemşireler sağlık kuruluşları adına Atatürk anıtına çelenk koydu.

Programda hemşireler adına konuşan hemşire Özlem Göksu, hemşireliğin, geçmişten günümüze dek sosyal, kültürel ve teknolojik değişmelerle kendini yenilemeyi başaran, birey, aile ve toplumun sağlık durumu ile ilgilenen uygulamalı bir sağlık disiplini olduğunu ifade etti.

Sağlık hizmetinin herkes için eşit ve ulaşılabilir olmasını sağlamada hemşirenin rolü vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Göksu, “Yaşam sürelerinin artması ve beraberinde getirdiği daha fazla bakıma ihtiyaç, günümüzde olduğu gibi gelecekte de hemşireliği vazgeçilmez meslekler sınıfına dahil etmektedir. Hemşireler sağlık bakım sisteminin önemli bir bileşeni nitelikli hasta bakım ve tedavisinin sağlanması için vazgeçilmez bir sağlık ekibi üyesidir. Mesleğin var oluş amacı bireye kaliteli sağlık bakım hizmeti sunmaktır." dedi.

Tören konuşmaların ardından son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile