Tekirdağ’da ‘kentsel Dönüşüm’ Sempozyumu

Tekirdağ’da ‘kentsel Dönüşüm’ Sempozyumu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, “Rant olaylarına imkan vermeden, fırsatçılara göz açtırmadan yetimin hakkını gözeterek tekirdağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde ‘Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor’ konulu bir sempozyum düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen’in de katıldığı sempozyumda Tekirdağ Belediyesi çalışanları, 11 ilçe belediyesi, inşaat-yapı firmaları, müteahhitler ve siyasi parti temsilcileri bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen yaptığı konuşmada, “Tekirdağ’da kentsel dönüşümü bakanlığımız olarak tertip ettiğimiz bu sempozyumla tüm sektörlere A’dan Z’ye tüm detaylarını anlatmak için gerçekleştirdik. Bu toplantılarımız ilerleyen günlerde de devam edecektir. Asıl amaç siyasi, maddi ya da manevi çıkarlar gözetilmeden vatandaşlarımızın can sağlığını korumak. Rant olaylarına imkan vermeden, fırsatçılara göz açtırmadan yetimin hakkını gözeterek Tekirdağ’da kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz. En başta Tekirdağ Belediye Başkanlığı, valilik, STK ve tüm sektör temsilcileri ile el ele verip modern Tekirdağ için çalışacağız” dedi.

Belediye Başkanı Adem Dalgıç ise, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini dile getirdi. Dalgıç, sempozyuma katılımın çok büyük olduğunu ve 7’den 70’e tüm sektörlerin kentsel dönüşüme Tekirdağ olarak nasıl önem verildiğinin ispatı olduğunu söyledi.

Dalgıç, “Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç gösteren kentlerden birinin de Tekirdağ olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok nedeni var. Şehir tarihi bir yerleşim üzerine kurulmuş ve birinci dereceden deprem riski taşımakta. Merkezi oldukça yoğun, yerleşim alanında kente nefes aldıracak alanlar oluşturulmadan kent büyümüş, yayılarak gelişmiş ve sonuçta Marmara’nın kıyısında tarihin ve doğanın tüm güzellikleri ile bezenerek oluşan Tekirdağımız, bu güzel kentimiz, planlamanın klasik çözümleri ile idare edilemeyecek birçok sorunla baş başa kalmıştır. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri uzun zamandan beri kentsel dönüşüm konusunda proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için belediye, kamu ve özel sektör ile vatandaşların işbirliği içerisinde olması gerekiyor. Bu anlamda yapılan bu toplantılara katılımın geniş olması kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Kentsel dönüşümün bir yerin yıkılıp yeniden yapılması olarak algılanmaması gerektiğini her fırsatta, her platformda dile getiren Dalgıç, “Kentsel dönüşümün sosyal donatı alanları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tekirdağ için en iyisini bulma adına üzerimize düşen katkıyı yapacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile