Tekirdağ'da Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali inşaat alanında incelemede bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin su ürünleri ihtiyacının yasal şartlarda ve sağlık koşullarına uygun temini amacıyla inşa ettiği Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali inşaat alanını gezen Albayrak, çalışmalarla ile ilgili bilgi aldı.

10 soğuk hava deposu, 10 ofis, soğuk muhafaza, baz imal odası, ürün paketleme ünitesi, 65 araçlık otopark ve restorandan oluşacak 3 katlı hal, ilin su ürünleri ihtiyacını karşılayacak.

- Albayrak, TESOB genel kuruluna katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (TESOB) olağan genel kurul toplantısına katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen toplantıya Başkan Albayrak’ın yanı sıra, Tekirdağ milletvekilleri Metin Akgün ve Ayşe Doğan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, bazı oda, birlik başkanları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Albayrak, toplantıda yaptığı konuşmada, esnafa zaman ayırmaya gayret ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sene gördüğüm en büyük özellik, tüm esnaf odaları kongrelerinde candan bir birlik ve berberlik var. Bu sebeple tüm üyeleri tebrik ediyorum. Tekirdağ, 4 yıl önce büyükşehir oldu. Geçen bu 4 yılda ilimizin nüfusu 132 bin 188 artmış. Nüfus her sene bir Şarköy ya da Hayrabolu kadar artıyor. Bu artış beraberinde birçok ihtiyacı da getiriyor. Vatandaşlarımız bu şehre geldiğinde ihtiyaçları ile geliyor. Bu da esnafımız için önemli bir gelir kaynağı demektir. 24 Haziran’da seçimler var. Bu seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kararı veren halkımızdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2. ve 3. dönemlerde hükümetimizin de yatırımlarıyla ilimiz, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır."

- "Tarımda Japon Teknolojileri Çalıştayı"

Namık Kemal Üniversitesinde "Tarımda Japon Teknolojileri Çalıştayı" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Önder Çiftçi Projesi kapsamında Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Önder Çiftçi Projesi Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Güngör, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Güngör, Japonya’da tohum üretiminde biyoteknolojik çalışmalardan, uygulamada kullanılacak araçlar ile maksimum üretim sağlandığını kaydederek, çalıştayın Türk ve Japon tarım sektöründeki iş birliğinin artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Dekan Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu da Namık Kemal Üniversitesinin teknolojiyi en iyi şekilde kullanan üniversitelerden olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Hayvansal olsun bitkisel olsun canlı mekanizmalarla faaliyet gösteren bir sektörüz. Teknoloji, bunun tamamlayıcısı ve önemli bir faktörü. Fakülte olarak inşa ettiğimiz modern robotik ünitelerin yer aldığı, insan gücünün en az düzeye indirgendiği, günün gereklerine uygun çiftlik üniteler kurmaktayız. Böcek, iklim ve soğuk hava odaları, çeşitli laboratuvarlarımız başta olmak üzere 50 teknoloji birimimiz bulunmakta. Bölgemizin en önemli mikroklima alanı olan Naip köyünde bir teknoloji merkezi kuruyoruz. Tohumculuk alanında Türkiye’nin açık ara farkla en iyi fakültesiyiz. Bugün gerçekleştirilen çalıştay projelerimize farklı bir ivme katacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumunda Biyosisyem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Halim Orta "Tarımda Teknolojinin Önemi", Chiba Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Takato Koba da "Japonya'da Tarım" konulu sunum yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile