Tekirdağ'da Seçimle İlgili Güvenlik Önlemleri

Tekirdağ'da, 24 Haziran Pazar günkü Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasını için gerekli tedbirlerin alındığı bildirdi.



Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, seçim günü kanun dışı eylem ve işlemleri önlemek, seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasını sağlamak amacı ile il genelinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı aktarıldı.

Seçim öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak önlemlere ilişkin önceki seçimlerde meydana gelen olaylar göz önünde bulundurularak risk analizi yapıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siyasi parti binaları ve çevrelerinde oluşabilecek provokatif hareketlere karşı önlem alınarak gerekli personel görevlendirmesi yapılmıştır. Seçim sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek muhtemel olay ve eylemlere karşı anında müdahale edilebilmesi amacıyla 'hazır kuvvet' ve 'devriye ekipler' oluşturulmuştur. Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde kontrollerin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için uygulama noktalarında bulunan personel sayısı artırılmıştır. Vatandaşlarımızın oy kullanacakları sandık bölgelerine ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla ek trafik tedbirleri alınarak ekip ve personel sayısı artırılmıştır. İlçe Seçim Kurulları önünde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Seçimlerinin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasını sağlamak amacıyla kent genelinde 132 sandık bölgesinde toplam bin 297 personel görev alacaktır."

Açıklamada, vatandaşların seçim süresi boyunca olumsuz bir durumla karşılaşmaları durumunda ihbarlarını "155 Polis İmdat Hattı" veya Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne ait 0 (282) 261 20 94 numaralı telefona iletmeleri istendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile