Tekirdağ'da 'Sınav Kaygısı' Semineri

Tekirdağ'da 'Sınav Kaygısı' Semineri

Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün organize ettiği Sağlıkta Bilgilendirme Toplantıları ’Sınav Kaygısı ile Baş Etme Yöntemleri’ semineri ile devam etti.

Tekirdağ Eczacı Odası toplantı salonunda Psikolog Müge Fırat’ın sunumunu yaptığı seminere üniversiteye hazırlanan öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da seminerde hazır bulundu.

Psikolog Müge Fırat, öğrencilere sınav kaygısı ile başa çıkabilmeleri için önemli ipuçları verirken, zihinde oluşan otomatik düşünce kalıplarının sınav başarısını olumsuz etkilemesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Fırat, "Olumsuz düşüncelerimizi olumlu kalıplarla değiştirerek sınav kaygımızı azaltabilir ve başarı şansımızı arttırabiliriz" açıklamasında bulundu.

"Sağlıkla ilgili çalışmalarımız sürecek"

Seminerin ardından açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, "Biz belediye olarak vatandaşlarımızın mutluluğu ve sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden biri olan Sağlıkta Bilgilendirme Toplantıları tüm hızıyla sürüyor. Bu seminerimizde gençlerimizin yaşadığı sınav kaygısını ortadan kaldırabilmek adına önemli bilgiler verdiğimizi düşünüyorum. Psikoloğumuza verdiği değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Sağlıkta Bilgilendirme Toplantılarının farklı konularla devam edeceği açıklandı. Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve Aile Yaklaşımı konulu seminer 24 Şubat’ta Tekirdağ Tabip Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile