Tekirdağ'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığınca toplanan yardımlar, tırla bölgeye gönderildi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan bir tır yardım malzemesi, Çorlu ilçesinden, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Bülent Ecevit Bulvarı'nda düzenlenen törende, temsil edilen medeniyet değerlerinin mazlumun, mağdurun ve haklının yanında olmayı gerektirdiğini söyledi.

Bu değerlerin, kardeşlerin acısını yüreklerde hissetmeyi gerektirdiğini ifade eden Yel, 'Biz, mazlumun her zaman yanındayız. Türk insanının başı her yerde dik olacak. Partimizin Tekirdağ ve ilçelerinden toplanan yardımları tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderiyoruz'' dedi.

Bayırbucak'ta yaşayan Türkmenlere el uzatmanın, tarihin yüklediği bir sorumluluk ve kardeşlik hukukunun gereği olduğunu dile getiren Yel, 'Tekirdağ'dan ve ilçelerinden toplanan gıda, giysi ve battaniye gibi insani yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Rusya'dan gelip Bayırbucak'ta Türkmenleri bombalayan güçlere sesleniyorum, onlar asla yalnız değildir. Yapılan zulümler en kısa sürede son bulacak ve Bayırbucak'taki Türkmenlerimiz rahat bir nefes alacak' dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ise Tekirdağ'dan AK Parti olarak 3 yardım tırını doldurduklarını ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yardım tırı, Bayırbucak Türkmenlerine ulaşmak üzere yola çıktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile