Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitimi Programı'na katılan öğrenciler, değerlendirme toplantısı yaptı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Fakültesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan ve İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Akademik Danışmanı ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda öğrenciler, hem program hakkında görüş alışverişinde bulundu, hem de İntörn Mühendislik Eğitimi programında şuana kadar edindikleri beceriler ve gözlemlerini paylaştı.

İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrenciler 25 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacak program sonrası sunacakları sonuç raporları hakkında bilgiler de verdi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programı'nda 25 kurumsal, ulusal ve uluslararası firmada 40 öğrencinin uygulamalı eğitim aldığı belirtildi.

- TUDER'den Rektör Şimşek'e ziyaret

Tekirdağ’a üniversite eğitimleri için gelen uluslararası öğrencilerin kurduğu Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu ve ülkelerinin temsilcileri olan öğrenciler, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'i makamında ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şimşek, öğrencilerin eğitim durumları ve dernek yetkilileri tarafından da yıl içerisinde yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler aldı.

Uluslararası öğrenciler, 5 Mayıs 2018 tarihinde Tekirdağ'da yapacakları 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'na Şimşek'i davet etti.

Öğrenciler, günün anısına Şimşek'e ülkelerini temsil eden plaket verdi.

- Hibe Sözleşmesi Süreci Bilgilendirme Toplantısı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ uygulamaları çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılara yönelik "Hibe Sözleşmesi Süreci Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi konularına değinildi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ'da uygulanan 11 etaptaki 90 proje hakkında bilgi verdi, 12. etaptaki 59 başvurudan, 27 başvurunun kabul edildiğini aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile