Tekirdağ Devlet Hastanesi‘nde Yangın Tatkibatı

Tekirdağ Devlet Hastanesi‘nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

Tekirdağ Devlet Hastanesi‘ne olası bir afet karşısında, personelin bilgi birikim ve kabiliyetlerini geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla bir tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği 4 katlı hastane binasının çatı katında elektrik kontağından yangın çıktı. Müdahale için harekete gecen ekipler, hızlı bir şekilde yangına müdahale etti. Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi ve 112 Acil Servisinin de aktif olarak rol aldığı tatbikatta, karbon monoksit gazından zehirlenen 7 hasta acil servise kaldırılırken, hastanede

mahsur kalan 4 hastada itfaiyenin merdiven aracıyla pencerelerden alınarak kurtarıldı. Her detayın düşünüldüğü tatbikatta, hastane içerisinde mahsur kalan 10 hasta tünelden, 2‘si tekerlikli sandalye, 2‘si sedye, 1‘i akülü araba ile tek tek kurtarılarak tahliye edildi.

Uygulamalı eğitime ilişkin bilgiler veren Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Fırat Şişman, olası bir afet karşısında personelin bilgilendirilmesi amacıyla bu tatbikatın gerçekleştirildiği söyledi. Şişman, "Bakanlığımız ile Dünya Sağlık Örgütü arasında yürütülen BCA 12 Projesi kapsamında hastanelerde bir afet olduğu zaman personelin ne yapacağı, nasıl davranacağı, hastaları nasıl tahliye edeceği gibi konularda eğitimler verildi. Bu kapsamda bizde bir afet senaryosu hazırlayarak daha önce

masa başı tatbikatı yaptık. Bu günde uygulamalı olarak bu tatbikatı icra ettik. Hastane afet tatbikatındaki amacımız personelimizin bu tatbikatları nasıl yapacakları, yanlışlarımız, doğrular ve geliştirmeleri gereken konuları tespit etmektedir. Bu tatbikatlar ileriki günlerde de devam edecektir" diye konuştu.

İtfaiye ekipleri, yangına müdahale esasları ve şekilleri bakımından hastane personeline pratik bilgiler vererek, tatbikatı başarılı bir şekilde sona erdirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile