Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Akbulut Açıklaması

"Komuta kontrol merkezimiz tarafından yıllık ortalama 1 milyon 200 bin çağrıya cevap verilmektedir"

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Tekirdağ'da 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında komuta kontrol merkezine gelen yıllık ortalama 1 milyon 200 bin çağrıya yanıt verildiğini kaydetti.

Akbulut, 112 acil hizmetlerinin Tuğlalı Park'ta yapılan tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşan kış koşullarında 112 acil hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Akbulut, kış koşullarında hizmet verecek UMKE araçları ve karda kullanmak üzere tasarlanan paletli ambulansların da hazır olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Toplamda 60 adet ambulans mevcuttur. 54 ambulans 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda, 6 ambulans kamu hastaneleri birliği genel sekreterliğine bağlı hastanelerde nakil amaçlı ve 21 ambulans özel kurum ve kuruluşlarda olmak üzere İlimizde toplam 81 ambulans hizmet vermektedir. İlimiz dahilinde yaşanacak kış mevsiminde 2 adet 4x4 normal ambulans, 2 adet 4x4 arazi tipi ambulans ve bunlara yardımcı olarak 2 adet 4x4 arazi aracı (UMKE) ile gerekli sağlık tedbirleri alınacaktır."

Komuta Kontrol Merkezi'ne yıllık ortalama 1 milyon 200 bin çağrı geldiğini ifade eden Akbulut, "Çağrı merkezimizde günlük ortalama 3 bin 400 çağrı cevaplanıyor. Bu çağrıların yüzde 95’ini asılsız çağrılar oluşturmaktadır. Her çağrı bir hayat prensibi ile hizmet vermeye çalışmaktayız. Acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmemesini rica ediyoruz." diye konuştu.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca, "Yaşam yol ver" sloganı kapsamında vatandaşlara 'Ambulanslara yol veriyorum, hayat kurtarıyorum' yazılı otomobillerinin camlarına yapıştırmak için tasarlanan aksesuar ve trafikte ambulanslara yol verilmesinin önemi ile ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile