Tekirdağ Rehberlik Ve Araştırma Merkezi'nde Eğitim

Trakya Kalkınma Ajansı'nca desteklenen "Yaşamı Tehdit Eden Kronik Hastalıklarda Aileye Destek Olmak Eğitici Eğitimi" konulu projenin eğitimleri, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezinden yapılan açıklamaya göre, eğitimler, Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant , Doç. Dr. Sibel Özkan Gürdal, Doç. Dr. Nazmiye Kocaman Yıldırım, uzman doktor Ahmet Yolcu, Psikoonkolog Elçin Biçer, Aile ve çift terapisti Özge Öztürk Birdal ve Theta Healer Seyide Şen tarafından verildi.

Eğitimde 14 sağlık personeli ve 12 psikolojik danışman, yaşamı tehdit eden hastalıkların genel tanımı, rehabilitasyon süreci, Türkiye'de ve dünyada kanser türleri ve temel tedavi yöntemleri, bilinçaltı mekanizmasının yaşamı tehdit eden hastalıklara etkisi, interaktif imajinasyon çalışmasıyla hastanın ve ailesinin kansere verdiği psikolojik reaksiyonlara genel bakış, tedavi sürecinde değişen psikolojik reaksiyonları tespit etme, travmatik bir kriz olarak kanserde sanat terapilerinin ve dramaterapinin kullanımı, bedensel müdahale tekniği olarak dans ve hareket terapisinin kanserde kullanımı, kanserli ebeveyne sahip sağlıklı çocukların psikolojik reaksiyonları, kanserli ebeveyne sahip çocuğa hastalığı açıklamak ve okul ortamında aileye danışmanlık konularında bilgilendirildi.

Eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Kamu Hastaneleri Başkanı Atakan Eren, Halk Sağlığı Başkanı Hacı Bayram Zengin tarafından verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile