Tekirdağ Şehir Kültürü Toplantısı

Süleymanpaşa ilçesinde, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından Tekirdağ Şehir Kültürü'ne ilişkin düzenlenecek panel öncesinde yerel araştırmacı ve yazar ile akademisyenler bir araya geldi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şehir kurulmasının maddi ve manevi yönü olduğunu ve altyapısı oluşturulurken bir çok unsurun ortaya çıktığını ve planlı olup olmamasının da önem taşıdığını kaydetti.

Tekirdağ'da bir belediye görevlisinin, "Yol yapılması gereken yere ev yapıldığını ev yapılması gereken yere de yol yapıldığını" kendisine söylediğini aktaran Büyükçelik, bunların düzeltilmesi için belediyenin çalıştığını ifade etti.

Büyükçelik ayrıca, Tekirdağ'da yaşayan insan hazineleri olduğunu belirterek, bunların da en başında bugüne kadar Tekirdağ'ın kültürel geçmişine ve tarihine ışık tutan çok sayıda kitabı çıkan Mehmet Serez olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Hüseyin Bayol da, genç neslin yaşadığı şehrin tarihi geçmişinin farkında olmasını istediklerini belirterek, bu bağlamda Tekirdağ'ın kültürel mirasını ve zenginliklerini gelecek kuşaklara taşıma yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Bayol, Tekirdağ Şehir Kültürü'ne ilişkin olarak Ekim'de yapmayı düşündükleri panele hazırlık aşamasında görüş alış verişinde bulunmak ve şehir kültürü ile ilgili çıkartacakları kitapta yer alacak konu başlıklarını belirlemek için tarihçi, akademisyen ve yerel araştırmacı ve yazarlar ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Toplantıda, katılımcılar tarafından şehir kültürüne ilişkin çıkacak kitapta hangi konu başlıklarının yer alması noktasında fikir alış verişinde bulunuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile