Tekkeköy Belediyesinden Halep'e Yardım Kampanyası

Tekkeköy Belediyesi, 'Halep'e umut ol' sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Hasan Togar, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de sivillere yönelik saldırılar ve Halep'in kuşatma altında olması sebebiyle bölgede yaşayan mazlum halka bir nebze olsun yardım edebilme adına 'Halep'e umut ol' sloganıyla yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Halep'in içinde bulunduğu zor durum ve insanlık dışı saldırılara karşında elden geldiğince oradaki insanlara insani yardım yapılması gerektiğine işaret eden Togar, şunları kaydetti:

'Yaklaşık 300 bin sivil insan, çoluk çocuk, genç yaşlı, insanlık dışı dram yaşadığını görüyoruz. İklim şartları nedeniyle bölgede hava durumu malum. Oradaki kardeşlerimiz kış şartları, açlık, sefalet ve savaşın acımasızlığı ile mücadele etmeye çalışıyor. Biz de bunca olumsuz şartlarla mücadele eden kardeşlerimize yardımcı olmak için harekete geçtik. Tekkeköy halkının her hazan her konuda duyarlı davrandığı gibi bu konuda da üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.'

Togar, yardım malzemelerinin yeni, kullanılmamış malzemelerden oluşmasını arzu etiklerini de dile getirerek, şunları ifade etti:

'Allahu teala 'infak ettiğiniz zaman en iyisinden infak edin' diye buyuruyor. Biz de bazı şeyleri ölçü aldığımız zaman, bu ayeti esas almamız gerektiğini gösteriyor. Halep'te yaşananlar sadece İslami camianın değil tüm insanlığın vicdanını etkileyecek bir olay. Buna vicdanı olan hiçbir birey sesiz kalamaz. Vatandaşlarımızın bize en büyük desteği yardımlarının yanında kampanyamızı en yakınlarınkinden başlayarak herkese duyurması olacaktır. Bu yardımlar yerlerine ulaşıldığı zaman manevi rahatlığı ve üzerimize düşenleri yaptığımızın rahatlığını hep beraber hissedeceğiz inşallah.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile