Tekkeköy Büyüyor

Tekkeköy Büyüyor

Çarsamba ilçesinde bulunan toplam 102 haneli 2 sokak ve 1 küme evleri halk oylamasi ile idari açidan Tekkeköy ilçesine baglanacak. Komisyonda görüsülecek teklif, mecliste karara baglaninca Tekkeköy, 102 hane daha kazanacak.

Tekkeköy Belediye Meclisi Ekim Ayi açilis toplantisi, Meclis Baskanvekili Aydin Karmil baskanliginda belediye binasinda bulunan Meclis Toplanti Salonu’nda yapildi. Mecliste görüsülen 7 maddenin tamami daha genis tartisilmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Baskanvekili Aydin Karmil, Çarsamba ilçesinden ayrilarak Tekkeköy ilçesine baglanacak sokak ve küme evleri sakinlerini, ilçeye baglandiktan sonra hos geldin ziyaretinde bulunacaklarini söyledi.



“Ilçemize gelmek, katilmak isteyen herkese kapimiz açik”

Tekkeköy’e sinir olan tüm mahalle, sokak ve küme evleri sakinlerine kapilarinin açik oldugunu belirten Aydin Karmil, “Tasdemir Mahallesi, Kababürük Mahallesi’ne sinir olan Çarsamba’ya bagli olan baska bir mahalledir. 22 haneden olusan mahallenin bir kismi idari açidan ilçemiz sinirlarina dahil edildi. Galiba tüm iliskileri ve akrabalik baglari Kababürük’e bagli. Keske her taraftan böyle talepler olsa. Ayrica Çarsamba ilçesi Esençay Mahallesi Abdioglu ve Paluçlar Sokagi’nin idari yönden Tekkeköy’e baglanmasi ile ilgili teklif de var. Zaten cografi olarak da Tekkeköy sinirlarina çok yakin. Neticede bu maddeyi de görüsüp, karara baglayacagiz. Tekkeköy ilçemize gelmek, katilmak isteyen herkese kapimiz ve gönlümüz açik. Kesinlestigi zaman ayrica hos geldin ziyaretine de gidecegiz” dedi.

Komisyonda görüsülecek maddeler, mecliste karara baglanmasinin ardindan söz konusu sokak ve küme evleri Tekkeköy ilçesine baglanacak. Elekçi Küme Evleri’nde yapilan halk oylamasinda 20 seçmen, Abdioglu ve Paluçlar Sokagi’ndaki halk oylamasi sonucunda ise 60 seçmen Tekkeköy’e baglanmak için olumlu oy kullandi. Adi geçen sokak ve küme evlerinde Tekkeköy’e baglanmak ile ilgili referandumda olumsuz oy kullanan seçmen olmadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile