Tekne Turlarinda Hareketlilik Basladi

Tekne Turlarinda Hareketlilik Basladi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde yaz sezonunun baslamasiyla birlikte tekne turlarinda da hareketlilik basladi. Tekne turu isletmecileri, sezondan umutlu olduklarini dile getirdi.

Dünyanin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, her yil binlerce yerli ve yabanci turisti birbirinden güzel koylariyla mest ediyor. Ilçeye gelen turistlerin vazgeçilmez gezilerinden biri olan tekne turlari, sezonun baslamasiyla hareketlenmeye basladi.

Tekne turu isletmecileri, havanin yagisli ve serin gitmesinden dolayi henüz tam doluluga ulasamadiklarini fakat sezondan çok umutlu olduklarini dile getiriyor.

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Üyesi Enver Kantarmis, “Havalardan dolayi isler biraz yavasti ama hareketlilik yavas yavas basladi.

Bu sezondan beklentimiz yüksek” diye konustu.

Günlük tekne turu satisi yapan Ediz Karakas, yaptigi açiklamada, "Su anda en büyük etken havalar. Bizim Karaada programimiz var, 5 tane koy geziliyor. Orak Adasi turunda ise 4 koy geziyoruz. Koylar çok güzel, temiz. Okullar kapandiktan ve havalar isindiktan sonra iyi olacak” dedi.

Günlük tekne turu satisi yapan Kasim Tutus da, bu yil beklentilerinin yüksek oldugunu ifade ederek, “Bizim tekne turu fiyatlarimiz 400-500 TL arasinda degisiyor. Yabanci turistlere pahali gelmiyor ama yerli turiste biraz pahali geliyor” seklinde konustu.

Tekne turu isletmecisi Israfil Abdullah ise seçimlerin bitmesinin ardindan hareketliligin basladigini dile getirerek, “Biz agirlikli olarak yabanci turistlerle çalisiyoruz. Zaten Bodrum’a bir kez gelen bir daha gelmek istiyor. Misafirlerimiz Bodrum’u çok sevdiklerini söylüyor. Son yillarda buraya büyük talep var” degerlendirmesinde bulundu.

Hollanda’dan esi ve çocuguyla tatile gelen Yusuf Çetin, tekne turuna çikmayi planladiklarini ifade ederek “Gezilecek çok güzel yerler var. Oralari merak ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile