Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Kilis’te, Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesinde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan tarafından açıldı. Büyük ilgi gören TÜBİTAK Bilim Fuarına öğrenciler, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Okul Müdürü Murat Küçükoğlu, düzenlenen bilim fuarlarının temel amacının, öğrencilerin bilimle buluşmasını, bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlaması olduğunu belirterek, “Birçok ülkede bölgesel, ulusal ya da uluslararası çapta düzenlenen bilim fuarları, katılımcılara problem çözme becerilerini geliştirme, yaratıcılıklarının farkına varma ve kendini ifade etme olanağı sağlaması nedeniyle önemlidir.TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel ve orta öğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, 5-12. sınıf öğrencilerinin, kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır" dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarlarının bir yarışma etkinliği olmadığını ifade eden Küçükoğlu, "Bu fuarların amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu öz güven duygusunu yaşayacaktır. Bilimsel gelişmelere açık olan okulumuz öğretmen ve öğrencileri TÜBİTAK Bilim Fuarımıza 27 proje hazırlamışlardır. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile