TEKNOFEST Finallerine Aydin Damgasi

TEKNOFEST Finallerine Aydin Damgasi

Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknolojilerini gelistirmeyi hedefleyen tek festival olan TEKNOFEST 2023’te Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nün okullari, bu kez iki Türkiye Birinciligi ile festivale damgasini vurdu.

3 kategoride 3 takim ile 27 Nisan-01 Mayis 2023 tarihleri arasinda Istanbul’da yapilan Türkiye TEKNOFEST 2023 finallerinde Aydin Lisesi; danisman ögretmen Hakan Ölmez ve ögrenciler Burak Ege Bayram ve Yusuf Sariçiçek Turizm Teknolojileri kategorisinde “Görünmez Heykeller” Türkiye birincisi olarak büyük basari elde etti.

Germencik Ortaklar Fen Lisesi ise ögrenciler Ali Efe Sobeli ve Ali Baran Ünsel, rehberligini ögretmen Ismail Emre Yelestepe’nin yaptigi AEGIS insanlik yararina Verita isimli yazilim projesi ile teknoloji sosyal inovasyon kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Basarilari ile bizleri bir kez daha gururlandiran, okul idaresi, ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyor ve basarilarinin devamini diliyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile