Teknofest Girisim Yarismasi'nda SUBÜ Firtinasi

Teknofest Girisim Yarismasi'nda SUBÜ Firtinasi

SUBÜ, Ankara’da düzenlenen Teknofest Girisim Yarismasi’ni 2 birincilik ve 1 dördüncülükle tamamlayarak 225 bin TL’lik destek kazandi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ankara’da düzenlenen Teknofest Girisim Yarismasi’ni 2 birincilik ve bir dördüncülükle tamamladi. PRE - TAKE OFF Egitim Teknolojileri Tohum Öncesi Kategorisi’nde Dr. Ögretim Üyesi Abdülkadir Özden danismanligindaki SUBU AI Takimi ve Tarim Teknolojileri Hizlandirma Kategorisi’nde Dr. Ögretim Üyesi Serkan Dereli danismanligindaki Afara Tarim Teknolojileri Takimi birinci sirada yer alarak En Iyi Girisim Ödülü’nün sahibi oldu. Ulasim ve Mobilite Teknolojileri Hizlandirma Kategorisi’nde ise Dr. Ögretim Üyesi Ali Furkan Kamanli danismanligindaki Academic Sight Takimi dördüncülük elde etti. Teknofest 2023 finallerinde yarisan ögrencilerin özel çagri çerçevesinde hazirladiklari sunumlarla katildiklari yarismada SUBÜ ögrencileri elde ettikleri basarilarla toplam 225 bin TL destek almaya hak kazandi.

“Hocalarimizin ve ögrencilerimizin büyük emekleri var”

Yarismaya iliskin degerlendirmelerde bulunan SUBÜ Teknoloji Yarismalari Koordinatörü Dr. Ögretim Üyesi Ali Furkan Kamanli, “T3 Vakfi’nin Türkiye’nin önümüzdeki 10 yilda 100 bin girisim hedefi dogrultusunda düzenledigi Teknofest Girisim Yarismasi’nda önemli bir basari yakaladik. Dogrudan sahanin sorunlarina odaklanan ve bunlara çözüm üretmeyi gayeleyen bu çerçevede de yine özellikle +1 Egitim Modelimiz vasitasiyla is dünyasiyla tam bir bütünlük içinde olan üniversitemiz yarismalarda da bu yönünü ortaya koymayi basariyor. Burada hocalarimizin ve ögrencilerimizin büyük emekleri var. Is dünyasi da sponsorluklariyla ve is birlikleriyle her zaman yanimizda oluyor. Ülkemizin gelisimi ve hedeflerine ulasmasi için SUBÜ olarak katki vermeye devam edecegiz. Ögrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile