TEKNOFEST Izmir'in Açilisi Gerçeklesti
Havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Izmir ayaginin açilisi gerçeklesti. Istanbul ve Ankara’nin ardindan bu yil üçüncüsü düzenlenen festivalin açilis konusmasini BAYKAR ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar gerçeklestirdi.
Istanbul ve Ankara’nin ardindan bu yil üçüncüsü Izmir’de düzenlenen ve Çigli Ana Jet Üssü’nde baslayan TEKNOFEST’in açilisi gerçeklesti. Gençlerin ve ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi festivalin açilisi, ana sahnedeki görsel animasyon gösterisi ve TEKNOFEST Marsi’nin icrasiyla basladi.
Vali Elban: "Gençlerimize hakikaten güzel örnek oldular"
Törende konusan Izmir Valisi Süleyman Elban, degisimlerin, yeniliklerin çok hizli gelistigini söyledi.
Vali Elban, "Böyle inanilmaz bir rekabet, bir dönüsüm ve inanilmaz bir yeniligin oldugu bir dönemde bizim bu dönüsümün disinda kalmamiz, buna uzak kalmamiz mümkün olamazdi. Ülkemizin gençleri, soyadinda da müsemma oldugu üzere Selçuk Bey’in bayraktarligini yaptigi bu hareketle gelismis ülkelerde durum neyse bizde de bunun olabilecegini, bizim de teknolojide lider olabilecegimizi, dönüsümü hizli yapabilecegimizi gösteren bir hamle yaptilar. Gençlerimize hakikaten güzel örnek oldular ve bunu da yaptiklari güzel eserlerle IHA’larla SIHA’larla diger teknolojik ürünlerle gösterdikleri gibi TEKNOFEST gibi olaganüstü bir organizasyonla da basta gençlerimiz olmak üzere tüm kardeslerimizin, vatandaslarimizin da begenisine, ilgisine, bilgisine sundular" dedi.
Organizasyonun açilisinda yaptigi konusmada, Izmir’de "Dünyanin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali" olan TEKNOFEST’te gençlerle bulusmaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyen Selçuk Bayraktar, su sözlere yer verdi: "Yüksek teknoloji ve inovasyon, bireylerin hayatini kolaylastirdigi gibi, toplumlarin seyrini degistirme gücüne de sahiptir. Bugün, dünyanin tartistigi yapay zekâ teknolojisi, birçok alanda hayatimizi kolaylastirdigi gibi entelektüel kapasite gerektiren isleri daha verimli hale getiriyor. Dünyadaki degisimi, hareketi yüksek teknoloji sürüklüyor. Degisimin motoru da dev sirketlerden ziyade küçük teknoloji girisimleri. Girisim ekosisteminin ise baslarken ilk cümlesi, insanligin faydasi degil de maalesef daha çok kazanmak. Insanoglu yüksek teknolojinin hizli ve kuralsiz hareketliligin sosyal etkilerine yetismekte zorlaniyor. Covid salgininda dünyanin temel düzeyde teknolojiye sahip solunum cihazini üretmekte ne kadar yetersiz kaldigini hepimiz gördük. O süreçte dünya, bu basit ama ölümcül yetersizligi uzun süre sorguladi. Akabinde insanligin temel ihtiyaçlarina, problemlerine çare olacak çözümlere yönelmeye baslandi. Ayni dönemde bizler, teknolojiyi kadim medeniyetimizin iyilik, adalet ve merhamet degerleri ile bütünlestirerek, insanliga nefes olabilmek için çaba gösterdik. Gelistirdigimiz solunum cihazlari ile imkânsizliklarla bogusan halklara, mazlumlara ve insanliga nefes olmaya çalistik. Dünya, birakin solunum cihazlarini, parçalarinin dahi satisini yasaklarken, Türkiye hem kendi ihtiyacini karsiladi hem de binlerce cihazi ihraç etti. Bunun yaninda, medeniyetimizin degerlerinden aldigi ilhamla, bir tek solunum cihazi dahi olmayan ülkelere, bir nefes almak için bu cihaza ihtiyaç duyanlara hibe etti. Iste insanlik için teknoloji, milli teknoloji hamlesi budur. TEKNOFEST dev bir dip dalgasi olarak geliyor, dünyanin daha önce sahit olmadigi zihinsel bir inkilaba imza atiyor. Teknoloji yarismalarina basvuran milyonlarca gencimiz insallah tüm dünyaya nam salmis SIHA’larimiz gibi teknolojinin tüm diger sivil alanlarinda da bayragi çok daha yüksege tasiyacak. Türkiye arastiriyor, gelistiriyor, üretiyor ve her alanda kalkiniyor. Gençlerimiz sanayiyi yüksek teknolojiyle, yapay zekayla harmanlayarak yeni alanlar olusturuyor. Iste bu yeni alanlara, degisen dünyaya ruh verecek olan bizleriz."
Açilis töreninin ardindan program gösterilerle devam ediyor.