TEKNOFEST Kapsaminda Düzenlenen Elektrikli Araç Yarislari Ögrencilerin Kiyasiya Rekabetine Sahne Oldu

TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda TÜBITAK tarafindan bu yil 17'ncisi organize edilen Efficiency Challenge (EC) Elektrikli Araç ve ilk kez yapilan Liseler Arasi Elektrikli Araç yarislarinin son gününde ögrenciler gelistirdikleri arabalarla kiyasiya rekabet etti.

TOSFED Körfez Yaris Pisti'nde düzenlenen ve 111 takimin basvuru yaptigi organizasyonda "EC Elektrikli Araç Yarislari"na 65 takim, "Liseler Arasi Elektrikli Araç Yarislari"na ise 36 takim katildi.

AA muhabirleri, lise ögrencilerinin yani sira üniversitelerden yarismaya katilan ekiplerin nabzini tutarak, gelistirdikleri araçlara iliskin bilgi aldi.

Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Milat 1453 Ar-Ge Toplulugu Ögrencisi Ali Yilmaz Gündüz, geçen yil Istanbul Park'ta gerçeklestirilen yarislarin birincisi olduklarini söyledi. Bu yilki yarislarin dünkü etabinda küçük bir kaza yaptiklarini belirten Gündüz, bu sebeple yarismayi yarida biraktiklarini ancak bugün iyi bir derece alarak birinci geleceklerine inandiklarini bildirdi.

Yildiz Teknik Üniversitesi Ögrencisi Musa Ünel, üniversitelerinin 15 yildir yarismaya katildigi bilgisini vererek, "Ben 3 yildir bu yarismaya katiliyorum. Ilk sene hidromobilde birinciligi, elektronikte ikinciligi kazandik. Geçen yil her iki dalda birincilik elde ettik. Bu sene de her iki dalda birincilik için ugrasiyoruz." dedi.

- Bazi takimlar "tecrübe"ye sevinmekle yetindi

Liseler arasi yarismaya katilan ancak yasadiklari sorun nedeniyle araçlarini piste çikaramayan Çanakkale Özel Fen ve Özel Anadolu Lisesi ögrencileri ise üzüntü yasadi. Takimdaki ögrencilerden Günes Özcan, "8-9 kisilik bir takimla 3 aylik sürede aracimizi tamamladik. 50 bin liralik bütçemizin tamamini harcadik. Bazi maddi sorunlar yasadik. Seneye daha iyi sponsorlar bulup, daha iddiali olmayi düsünüyoruz. Bu durum bizi üzdü ama tecrübe kazandik. Bir yandan da bunun mutlulugunu yasiyoruz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile