TEKNOFEST'te Izmir Damgasi

TEKNOFEST'te Izmir Damgasi

Istanbul’da düzenlenen TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ödül alan Izmirli ögrenciler, Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen törende ödüllendirildi. Izmir Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Izmir’in TEKNOFEST’e damga vurdugunu söyledi.

Türkiye’nin en önemli bilim ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2021’de adeta Izmir rüzgari esti. Fatma Saygin Anadolu Lisesi ögrencisi Murat Isik, ’Biyoteknoloji Yarismasi’nda Türkiye 1.’si; Arkas Bilim ve Sanat Merkezi ögrencileri Bade Bereketoglu, Ayse Özdemir ve Barkin Özsoy, ’Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi Afet Yönetimi Kategorisi’nde Türkiye 1.’si; Özel Dünya Fen Lisesi ögrencisi Mert Delibalta, “Egitim Teknolojileri Yarismasi”nda Türkiye 1.’si; Bornova Anadolu Lisesi ögrencisi Can Baki, ’Lise Fikir Yarismasi’nda Türkiye 2.’si; Seferihisar Semiha - Irfan Çali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri Ege Katmerci, Yigit Aliyev ve Efe Bilir, ’Insan Yararina Engelli Dostu Katogerisi’nde Türkiye 2.’si; Özel Gaziemir Ugur Ortaokulu ögrencisi Barkin Özsoy, ’Akilli Ulasim Yarismasi’nda Türkiye 3.sü ve Arkas Bilim ve Sanat Merkezi ögrencisi Artun Özsoy, ’Lise Ögrencileri Kutup Arastirma Projeleri Kategorisi’nde Türkiye 3.’sü oldu. Bornova Izmir Fen Lisesi ögrencileri Alperen Tupurtu ve Ahmet Taha Kalibci da, ’Saglikta Yapay Zeka Yarismasi’nda ’En Iyi Sunum Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül törenine, ögrenciler ve aileleri ile birlikte, ilçe müdürleri ve danisman ögretmenler Sertaç Ates, Selçuk Sagbas, Mustafa Arbay, Benginur Tenkiliç, Bora Cemal Özdemir, Zeynep Deniz Koçal, Ferit Avci ve Hüseyin Tasatan da katildi.



“Izmir’imiz için güzel bir gurur tablosu var”

Törende konusan Izmir Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, “Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Izmir, TEKNOFEST’e damgasini vurdu. Gençlerimizin, ögretmenlerimizin, okul müdürlerimizin, kisacasi Izmir il Milli Egitim Müdürlügü Ailesi’nin basarisini taçlandirmak istedik. Bu basariyi, bu coskuyu, bu heyecani tüm ögrencilerimize, tüm ögretmenlerimize, tüm Izmir’e yaymak istiyoruz ki, bu çalismalar artarak devam etsin. Bizim amacimiz, egitimde firsat esitligi saglayarak tüm ögrencilerimizin yetkinlikleri dogrultusunda hedeflerine ulasabilmesi için uygun egitim ortamlari hazirlamak. Bu sebeple uzay, teknoloji ve havacilik alaninda yapilan TEKNOFEST’te, Izmir’imiz için güzel bir gurur tablosu var” dedi.



“Çok güzel basari öykülerine imza atacagiz”

Izmirli ögrencilerin çok sayida ödül ile kente döndügünü kaydeden Yentür, “Bu basariyi artirarak ulusal ve uluslararasi projelerde yansimasini bir ekip çalismasiyla ortaya koyacagiz. Ben bunun baslangiç olduguna inaniyorum. Çünkü Izmir’in dinamik bir potansiyeli var. Bu potansiyeli harekete geçirerek birlikte çok güzel basari öykülerine imza atacagiz. Ödül alan projeler çok dikkat çekici. Bu, çocuklarimizin hayal dünyasinin ne kadar zengin oldugunu gösteriyor. Bilimin baslangici hayal etmektir, merak etmektir. Bunu verdigimizde zaten çocuklarimizin basaramayacagi bir is yok. Buna yürekten inaniyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile