Teknokent Üniversite-Sanayi İşbirliğini Güçlendirecek

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bilimle üretimin buluştuğu Çukurova Teknokent‘in, üniversite-sanayi işbirliğini güçlendireceğini belirtti.

Rektör Akınoğlu, yaptığı açıklamada, Teknokent‘in üniversiteden çok Adana sanayisine katkı sağlayıp destek vereceğini ifade ederek, "Yüksek teknoloji sanayinin katma değeri yüksektir. Daha fazla gelir getirir ve o bölgeyi daha fazla kalkındırır. Bununda temeli araştırma ve geliştirmedir. Adana sanayicileri yüksek teknolojiden üniversite ile birlikte çalışma imkanı bulacak. Sonuç olarak Adana kazanacak" şeklinde konuştu.

Öğretim görevlilerinin bilgi ve becerilerini sanayiye aktarabileceklerini söyleyen Akınoğlu, "Adana sanayicileri yüksek teknolojiden üniversite ile birlikte çalışma imkanı bulacak. Bölgede faaliyet göstermelerine izin verilen firmalara Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası kapsamında bazı vergi muafiyetleri sağlanıyor. Bölgede çalışan Ar-Ge personeli, araştırmacı personel ve yazılım personelinin ücretleri gelir vergisinden muaftır. Ar-Ge personelinin görevleri dolayısıyla elde edecekleri ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren payının yarısı 5 yıl süreyle Maliye Bakanlığının bütçesinden karşılanacaktır. Getirilen bu düzenlemeyle Teknokentlerde çalışan Ar-Ge personelinin ücretleri de sigorta primi teşvik kapsamına alındı" dedi.

Akınoğlu, Çukurova Teknokent‘in hedeflerini şu şekilde sıraladı:

"Türkiye ve Adana‘da ki, ileri teknoloji araştırmaları ve çalışmalarına destek verecek. Teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği destekleyerek, yeni şirketlerin doğmasına katkıda bulunacak ve mevcut şirket sayılarını arttıracak. İleri teknolojiyi kullanan bu şirketlere üniversite içerisinde araştırma ve teknoloji transferi için uygun ortam yaratılacak. Araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı yaratılacak. Ar-Ge ve yazılım yeteneği ve geleneğine sahip uluslararası firmaların bölgede yer almaları için gerekli teknolojik alt yapıyı sağlayacak. Üniversite-sanayi işbirliği ile yapılan araştırmaların, ekonomik değerlere dönüşmesine katkı sağlayacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile