Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek bölümü olan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde bu yıl 4.sü düzenlenen Biyomalzeme Günleri kapsamında alanında uzmanlaşmış bilim adamlarını ve Polimer Mühendisliği öğrencilerini buluşturdu. Yıldırım Polimer’in geleceğin teknolojilerini yönlendireceğini dile getirerek, "Gerçekte Biyomalzemeler geleceğin malzemeleri içerisinde yer almaktadırlar. Özellikle geleceğin teknolojilerine yön verecek plastikler birisi de Biyomalzemedir. Gelecekte çok önemli bir malzeme olarak kullanılacağı muhakkaktır. Çok yakın gelecekte klasik endüstri yol olacak. Yeni bir endüstri çeşidinin doğuşuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. O sebeple endüstri bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Polimer geleceğin teknolojilerini yönlendirecek. Bu kaçınılmaz bir durumdur. yüzde 100 plastikten yapılmış bir arabayı hayal edin. Dünya yavaş yavaş oraya doğru gidiyor. Özellikle savunma sanayinde tankların ve yıpranmaz silahların yapımında Plastik Kompozitlerin yani Polimerin giderek ağırlık kazandığını görüyoruz. Yeni elyafların ve mukavemeti daha güçlü materyallerin ortaya çıkması ile birlikte Plastik Kompozitler geleceğin malzemesi olarak kendilerine yer buluyorlar. Bu yeni malzemeler geleceğin teknolojileridir. Bu yeni malzemeler olmadan geleceğin teknolojilerinin ortaya konması mümkün değildir" dedi.
Biyomalzeme Günleri’nin ilk oturumunda ise Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü öğretim görevlisi Prof.Dr. Adil Denizli söz alarak, bu alanda yapılan bilimsel çalışmalar konusunda bilgiler verdi.
Teknolojide Geleceğin Malzemesi, Biyomalzemeler
Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölümü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Biyomalzeme Günleri konusunda uzmanlaşmış bilim adamlarını bir araya getirdi. Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Biyomalzemeler geleceğin malzemesidir. Endüstrinin bu değişime ayak uydurması lazımdır" dedi.