Teknopark Istanbul'dan 100 Milyon TL'lik Uluslararasi Girisimcilik Merkezi Yatirimi

Yeni merkez, katma degeri yüksek, ülke ekonomisine katki sunacak ve Istanbul'dan dünyaya açilmaya odaklanan 250'den fazla girisimci grubunu agirlamaya hazirlaniyor.

Türkiye'nin yüksek teknoloji ve Ar-Ge merkezi Teknopark Istanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation için insa ettigi ve Türk girisim ekosisteminin uluslararasi arenada gücüne güç katacak 10 bin metrekarelik girisim merkezinin açilisini yapti.

100 milyon TL'yi askin yatirim yapilan merkezin açilisina Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani ve Teknopark Istanbul Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sekib Avdagiç, Teknopark Istanbul Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Metin Yerebakan, Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ve girisim ekosistemin önemli oyunculari katildi.

Yeni merkez, katma degeri yüksek, ülke ekonomisine katki sunacak ve Istanbul'dan dünyaya açilmaya odaklanan 250'den fazla girisimci grubunu agirlamaya hazirlaniyor. Derin teknoloji, siber güvenlik ve saglik alanindaki girisimcileri odagina alan merkez, temiz odalari, islak ve kuru laboratuvarlari, montaj atölyesi ve siber güvenlik laboratuvari ile Türkiye girisim ekosisteminin ihtiyaç duydugu altyapiyi ve destekleri sunmaya hazirlaniyor.

- Girisimcilerin is süreçlerini hizlandirmaya odaklaniyor

"Deeptech.ist" projesine yönelik çalismalari yeni merkezinde de sürdürecek olan Cube Incubation, Boostcube ofislerini de yeni merkeze tasiyarak girisimcilerin is süreçlerini hizlandirmaya odaklaniyor. Türkiye'de ve "globalde" pazar payi edinebilecek girisimciler için fikir asamasindan globallesme seviyesine kadar özel programlar hazirlayan Cube Incubation, 2021 yilinin basinda duyurdugu Ideacube, Campcube, Runcube ve BIGGcube programlarina ek olarak yeni merkezinde girisimcileri dünyaya açilmaya hazir hale getirecek Racecube programini da uygulama almaya hazirlaniyor. Deeptech.ist programinda ise girisimci seviyesine göre programa alacagi Deep Grow, Deep Bloom, Deep Expand programlari üzerinde çalisan Cube Incubation ekibi, dikey alanlarda girisimcilere hizmet vermek için Cybercube ve Biocube programlarini ilerleyen dönemde hizmete almaya hazirlaniyor.

Teknopark Istanbul'un girisimcilerin hizmetine sundugu yeni kuluçka merkezi binasi 4 kattan olusuyor. Türkiye'nin ilk siber güvenlik kuluçka merkezinin de yer aldigi binada yer alan Siber Güvenlik Laboratuvari girisimciler için önemli bir noktada konumlanacak. Sanayiyle iç içe gelistirmeler yapan girisimciler için montaj atölyesinin de yer aldigi binanin çok yakinda Lead Gold sertifikasi almasi bekleniyor. Içinde biyoteknoloji gibi tematik kuluçka alanlarinin yer aldigi merkezde yakin zamanda 12 islak ve kuru laboratuvar ve 8 temiz odanin da faaliyete geçmesi hedefleniyor. 25 milyon TL'den fazla yatirim yapilan biyoteknoloji katinin Türkiye'nin saglik alaninda öncü rol oynamasinda kritik bir yere sahip olmasi bekleniyor.

- Siber güvenlik kuluçka merkezi de girisimcilerin hizmetine sunuluyor

Iki bin metrekaresi ortak alana ayrilan binada girisimciler, seminer ve toplanti odalarindan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bunun yani sira kablosuz internet, yazici, sunucu odasi, AWS Activate, bulut hizmeti gibi destekler de ücretsiz olarak sunuluyor. Cube Incubation'in deneyimli ekibi girisimcilere yatirimci, müsteri bulusmalari, mentorluk, danismanlik çalismalari, notion ve is süreçlerinin yapilandirilmasi gibi pek çok konuda tüm deneyimiyle destek sunuyor.

Türk savunma sanayiinin Ar-Ge üssü olarak her zaman siber güvenligi kritik bir sekilde ele alan ve Türkiye'nin siber güvenlik teknolojileri noktasinda yerli ve milli ürünleriyle sahada güçlü sekilde yer almasini hedefleyen Teknopark Istanbul, yeni kuluçka binasinda Türkiye'nin ilk siber güvenlik kuluçka merkezini de girisimcilerin hizmetine sunuyor.

45'i askin siber güvenlik grubunu siber güvenlik kuluçka merkezinde agirlamaya hazirlanan Teknopark Istanbul siber güvenlik test merkeziyle de girisimcilere kritik altyapi ve destekler sunuyor. Türkiye'nin ilk siber güvenlik meslek lisesine ve siber güvenlik kümelenmesine de ev sahipligi yapan merkez, Türkiye'nin siber güvenlik alaninda gücüne güç katan adimlariyla öne çikiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile