Teknosa'dan Babalar Günü Söyleşisi

TeknoSA, Babalar Günü'ne özel bir söyleşi düzenledi.

TeknoSA açıklamasına göre, Akasya Acıbadem'de gerçekleştirilen söyleşiye ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve babası Ahmet Turgut katıldı.

Baba-oğul fotoğrafçı olan Ahmet Turgut ve Mehmet Turgut'un "Fotoğrafta 40 Yaş, 40 Fark" başlıklı söyleşisine fotoğraf meraklıları katıldı.

Mehmet Turgut, teknolojik gelişmelerle birlikte fotoğrafçılık sanatının bir yanının kolaylaştığını bir yanının ise zorlaştığını belirtti.

Daha önce sadece iyi ışığı ayarlamanın ustalık için yeterli iken gelişen teknoloji ile birçok teknik detayın ortaya çıktığını ifade eden Turgut, şu anda insanların her şeyi kolay tükettiği gibi fotoğrafları da kolay tüketmesinin söz konusu olduğunu anlattı. Turgut, artık sadece iyi fotoğraf çekmenin yeterli olmadığını, insanların durup bakacağı, üzerine düşüneceği fotoğraflar çekmek gerektiğini belirterek, Türkiye'nin fotoğrafçılıkta Avrupa'nın önüne geçeceğinin altını çizdi.
Gerek teknolojik gelişmelerin verdiği kolaylıklar, gerekse fotoğrafçılık konusunda istekli bir neslin yetişmesinin Türkiye'yi bu alanda ileri adımlara taşıdığını aktaran Turgut, Avrupa'da fotoğrafçılık sanatıyla tanınmazken şimdi ciddi başarılar elde ettiklerini, bu şekilde devam edilmesi durumunda Türkiye'nin fotoğrafçılıkta Avrupa'yı geçeceğini dile getirdi.
Turgut, selfie fotoğraf çekme modası ve Instagram fotoğrafçılığı konsunda da insanları özgür bırakmak gerektiği görüşünü ifade etti.

Ahmet Turgut ise üç nesildir fotoğrafçılık yapan bir aile olarak fotoğraf çekmeyi de fotoğraf çekenleri de çok sevdiklerini vurguladı. Önceleri daha zor koşullarda yapılan bir meslek olan fotoğrafçılığın artık herkesin icra edeceği bir meslek haline dönüştüğünü kaydeden Turgut, kendisinin mesleğe başladığı yıllarda fotoğraf ustası olmasının 9 yılını aldığını anlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile