Teknosa ' nın hayata geçirdiği E-Atık toplama projesi çerçevesinde , Türkiye ' nin 81 ilinde teknolojik atıklar kapıdan alınacak ve ekonomiye geri kazandırılacak . Projenin tanıtımı çerçevesinde , 5 Haziran Dünya Çevre Günü ' nde Teknosa Suadiye mağazasında da bir etkinlik düzenlendi .
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane , projeyle teknolojik atıkları İZELTAŞ gibi resmi kurumlarla işbirliği içinde ekonomiye kazandırmak istediklerini ifade etti .
Projenin Teknosa ' nın 2003 yılında pille başlattığı atık çalışmasının geliştirilmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Nane projeye ilişkin olarak şunları söyledi :
" Kampanyayla Teknosa hem kendi ürünün getirenleri hem de adres bırakılırsa evlere gidiyoruz . Bunları anlaşmalı kurumlara iade ederek yeniden hayata kazandıracağız . Kullanılmayan plastik , metal aksamlar eritilerek farklı boyutlarda metallere , plastiklere dönüşüyor . Bunlar tekrar elektronik eşya olarak evimize de gelebilir . Biz diyoruz ki ; ' bugün Çevre Günü kullanmadığınız eşyaları bize getirin . Getiremiyorsanız biz alalım ekonomiye kazandıralım . ' Bunlar evimizde beklediği vakit ekonomik değer yaratmıyor ,
tam tersi baş ağrısı yaratıyor . Biz burada baş ağrısını almak için çalışıyoruz .
Teknosa mağazasının bulunmadığı illerde , 444 55 99 Teknosa telefonundan veya Teknosa ' nın internet adresinden müşterilerimiz bize bilgi verirse anlaşmalı olduğumuz nakliye firmalarını yönlendirip ürünlerin kendilerinden alınmasını sağlayacağız .
Bu tüm Türkiye ' nin projesidir , bu ekonomiye artı değer yaratma projesidir . Teknosa kıvılcım yakan bir kurumdur . Projeyi herkesin desteklemesi lazım . Çünkü projenin hiçbir maddi çıkarı Teknosa ' ya gelmiyor , toplanan ürünler ekonomiye kazandırılıyor . Tam tersi Teknosa sosyal sorumluluk kapsamında bir takım masraflar yapıp bu ürünlerin toplanmasının bedelini kendisi üstleniyor . Buradaki amacımız , çevreye duyarlı olduğumuzu göstermek , çevreye olan duyarlılık bilincini arttırmak , çevreye olan duyarlılığımızı
korurken ekonomiye de bir kısım destek sağlayarak ekonomideki geri dönüşüm olgusunun altını çizmek . "
Sektördeki rekabet koşullarına da değinen Nane , rekabet ne kadar iyi olursa bundan tüketicinin de rekabet içinde olan kurumların da etkin bir şekilde faydalanacağını söyledi .
Rekabetin dinamizmi , fikir üretimini ve farklılığı da beraberinde getirdiğini ifade eden Nane , " Bizim itiraz ettiğimiz nokta , rekabetin bel altı olmaması adil olması yönündedir . Rekabet adil olduğu sürece taraflara fayda sağlar . Adil olmayan rekabet tek eli bağlı boksör gibidir . Tek eli bağlı boksörün dövüşü zor olacaktır . Türkiye ' de bu amaçla kurulmuş güzide bir kurumumuz olan Rekabet Kurumu var . Onun tek amacı da rekabet unsurunun sağlıklı ve etkin bir şekilde çalışması , piyasa mekanizmasının etkin bir
şekilde oluşmasını sağlamaktır . Rekabet iyidir haksız rekabet kötüdür " dedi .
Teknosa ' nın Türkiye genelinde 257 mağazaya ulaştığını ifade eden Nane doğu illerine yaptıkları yatırımlara ilişkin olarak da şunları söyledi :
" En son Mardin mağazamızı kiraladık , bu ay içinde açacağız . Doğuda olmadığımız çok az il kaldı . Oralarda da bu sene uygun yer bulabilirsek , mağaza açabilecek metrekarede ve istediğimiz caddeler , mümkünse hepsini bu sene açıp 66 ili 81 ' e çıkarmak istiyoruz . Takip ettiğimiz Ağrı , Iğdır , Bitlis merkez , Tunceli , Yozgat , Hakkari ' de yer bakıyoruz . "
İlk 3 aylık finansal sonuçların ardından 2010 hedeflerinde yukarı doğru bir revizyon olduğunu ifade eden Teknosa Genel Müdürü Nane , " Yüzde 20 büyüyeceğimizi düşünüyorduk , şimdi ise yüzde 25 ' i geçecek gibi " dedi .
Teknosa E-atık Projesiyle Ekonomiye 'Geri Dönüşüm' Getiriyor
Teknosa, teknolojik atıkları toplayıp, geri dönüşüme kazandırmak için kolları sıvadı.