TEKNOSAB Otoyol Baglanti Kavsagi Için Imzalar Atildi

TEKNOSAB Otoyol Baglanti Kavsagi Için Imzalar Atildi

Bursa’da yüksek katma degerli üretim modeliyle sanayinin dönüsümünü gerçeklestirmek üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) liderliginde hayata geçirilen Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) Istanbul-Izmir otoyolu ile baglantisini saglayacak kavsagin yapimi için imzalar atildi.

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB), Bursa Tekstil Boyahaneleri Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) ve 75. Yil KOBI Sanayici Toplu Isyerleri Yapi Kooperatifi’nin (KOTIYAK) Istanbul-Izmir otoyoluna baglantisini saglayacak kavsak yapimi için imzalar atildi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun katilimiyla, TEKNOSAB Idari Binasi’nda düzenlenen törende Istanbul-Izmir Otoyolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kavsagi ve Baglanti Yollari Projesi Kamulastirma Protokolü’nü Bursa Valisi Yakup Canbolat, BTSO ve TEKNOSAB Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Karayollari Genel Müdürü Abdülkadir Uraloglu, TOSAB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sami Bilge ve KOTIYAK Yönetim Kurulu Baskani Fahri Tugral imzaladi. Kamulastirmasi sanayi bölgeleri tarafindan yapilacak olan kavsagin yapimini Karayollari 14. Bölge Müdürlügü üstlenecek. Otoyol menfezleri yapilan ve araç geçisine uygun hale getirilen 1 km’lik kavsagin yil sonuna kadar devreye alinmasi hedefleniyor. Yine TEKNOSAB baglantili Mudanya-Zeytinbagi yol yapiminin da kavsakla es zamanli olarak tamamlanmasi planlaniyor.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesinin kuruldugu sehir olan Bursa’nin TEKNOSAB ile ölçek ekonomisine geçise de liderlik edecegini belirtti.

TEKNOSAB’da birinci etapta fabrika insaatlarinin hizla yükseldigini ve bölgede üretimin basladigini söyleyen Baskan Burkay, “Toplamda 25 milyar dolarlik yatirimla hayata geçen TEKNOSAB’da ilk fabrikalarimiz üretime basladi.

Bölgedeki tüm yatirimcilarimizin tam kapasite üretime baslamasiyla kent olarak ihracatta hedefimiz 25 milyar dolara erismek. Bursamiz TEKNOSAB’la ihracata, istihdama ve ekonomik büyümeye daha yüksek düzeyde destek verecek.” dedi.

TEKNOSAB’i 4 yil gibi kisa bir sürede yatirim ve üretime hazir hale getirdiklerini söyleyen Baskan Burkay, “Sayin Cumhurbaskanimiz TEKNOSAB’i baslangiçtan bu yana takip ediyor. Burasi Türkiye’nin en hizli gelisen sanayi bölgesi. Türkiye’de sanayi bölgelerinin ortalama yatirima hazir hale gelme süresi yaklasik 15 yil. Biz burayi sadece 4 yilda üretime hazir hale getirdik. Türkiye’de böyle bir bölge yok. Bölgedeki sanayicilerimiz için özellikle otoyol baglanti kavsagi büyük önem arz ediyordu. Bugün imzalanan protokolle de TEKNOSAB’in Istanbul-Izmir otoyoluna baglantisi saglanacak. Otoyol, demiryolu ve liman baglantilari, lojistik merkezleri, altyapisi ve aritma tesisi ile TEKNOSAB, Türkiye’nin sayili OSB’lerinden biri olacak. TEKNOSAB’in güçlü ve alternatifli ulasim agina entegre edilmesi, firmalarimiza uluslararasi alanda çok önemli bir rekabet avantaji saglayacak. Ulastirma ve Altyapi Bakanimiz Sayin Adil Karaismailoglu’na destekleri için çok tesekkür ediyoruz. Protokolümüzün sanayicilerimiz ve kentimiz için hayirli olmasini diliyorum.” diye konustu.

“Bursa üretim ve ihracatin en önemli merkezlerinden”

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bursa’nin üretim ve ihracatin en önemli merkezlerinden biri oldugunu söyledi.

Bursa gibi üretim merkezlerinin kaliteli, hizli, konforlu ve güvenli ulasim yatirimlari ile desteklenmesi gerektigini ifade eden Bakan Karaismailoglu, “Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde son 20 yildir bu bilinçle ülkemizin dört bir yaninda büyük bir altyapi kalkinma hamlesi baslattik. Bu yönde çok önemli mesafeler aldik. Bölünmüs yol uzunlugunun 28 bin 500 km’nin üzerine çikarilmasi, havalimani sayisinin 56’ya çikarilmasi, demiryollarindaki büyük atilimlar hepsi bu vizyonumuzun bir neticesi. Bu yatirimlarin karsiligini ihracat rakamlarinda da görebiliyoruz. Geçen yil 225 milyar dolara ulasan ihracatimizin önümüzdeki süreçte 500 milyar dolar seviyelerine tasinmasi hedefleniyor. Bunun olabilmesi için kaliteli, hizli, konforlu ve güvenli ulasim altyapisi olmazsa olmaz. Bu yüzden Bakanlik olarak çok büyük hizmetler yapiyoruz ve yapmaya da devam edecegiz.” dedi.

“TEKNOSAB gibi bir projenin hayata geçmesinden gurur duyuyoruz”

Bursa’da TEKNOSAB gibi bir projenin hayata geçiyor olmasindan gurur duyduklarini ifade eden Bakan Karaismailoglu, konusmasini söyle sürdürdü: “Bakanlik olarak dört elle sarilip bu sanayi bölgesinin imkanlarini gelistirmek için üzerimize düsen ne varsa hizla yapacagiz. Bunun taahhüdünü veriyoruz. Osmangazi Köprüsü ve Istanbul-Izmir otoyolunun yapilmasinin ardindan hem yük hem de yolcu tasiyan hizli tren hattinda da çalismalara basladik. Yenisehir-Osmaneli hatti ile birlikte Bursa’nin Istanbul ve Ankara baglantilarini saglamis oluyoruz. Tabii amacimiz Bursa’daki sanayicilerin ürettigi bütün ürünlerin en kisa yoldan denize, limanlara ulasmasi. Bu konuda önemli çalismalar var. TEKNOSAB’in karayolu baglantilarini en güzel sekilde hizmete sunacagiz. Protokolünü gerçeklestirdik. Liman baglantilarini da saglamak için insallah planlama yapacagiz. TEKNOSAB’in gelismesi, sanayinin gelismesi için bu altyapilarin güçlü olmasi gerekiyor. Ulastirma ve altyapi projeleri akarsu gibi gittiklere yerlere hareketlilik, canlilik getiriyor. Üretimi, istihdami ve ihracati artiriyor. TEKNOSAB’in da burada olmasi çok kiymetli. Bu proje bizler için de gurur vesilesi.”

“Lojistik merkez için planlama yapacagiz”

TEKNOSAB’in bulundugu bölgede lojistik merkez kurulmasi için de hazirlik yapacaklarini kaydeden Bakan Adil Karaismailoglu, “Bu kadar gelismis ve büyük bir sanayi alaninda yapilan üretimin aktarilmasi için hem lojistik merkezler hem de karayolu, demiryolu, liman baglantilari planlanmasi gerekiyor. Üretim ve ihracatin ulasimi, transferi için de çalisip, planlarimizi yapacagiz.” diye konustu.

Imza törenine AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani ve Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Ahmet Kiliç ve Atilla Ödünç, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ile sanayiciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile