GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekstil Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, bölümü tercih eden öğrencilerin çifte diploma alma şansına sahip olduğunu belirtti.
Türkiye'deki üniversitelerde 16 tekstil mühendisliği fakültesi bulunduğunu, bunlardan yalnız GAÜN Tekstil Mühendisliği ile bir başka tekstil mühendisliğinin İngilizce eğitim yaptığını ifade eden Topalbekiroğlu, "Bölümümüzü bitiren öğrencilerimiz, yabancı dil avantajını kullanarak iş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar. Ayrıca, öğrencilerimize aynı anda iki bölüm bitirme şansı veriyoruz. Yani, çift ana dal, yan dal uygulamasıyla öğrencilerimiz hem makine mühendisliği hem endüstri mühendisliği diploması da alabiliyorlar" dedi.
GAÜN Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin yurt dışı eğitim imkanlarının oldukça çok olduğuna işaret eden Topalbekiroğlu, şunları kaydetti:
"Yurt dışına gönderdiğimiz öğrencilerimiz, Almanya, Romanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde bir yıl eğitim alıyor. Bu öğrencilerimizin tüm masraflarını da AB fonlarından karşılanıyor. İntörn mühendislik uygulamamız var. Bu kapsamda, sanayiye intörnlük için giden öğrencilerimizin yüzde 80'i uygulama için gittikleri yerlerde teskere bıraktı. Yani işini bulup orada çalışmaya başladı. Bu, gençlerimizin iş bulmak için kıyasıya bir mücadele verdiği günümüzde çok önemli bir kazanımdır."
Topalbekiroğlu, Tekstil Mühendisliği'nin Gaziantep ile uyuştuğunu ve Gaziantep'teki 300'ün üzerinde halı firmasında dünyanın halı ihtiyacının yüzde 60'ının dokunduğunu bildirdi.
Tekstil Mühendisliği Tercihin Gözdesi
Türkiye'nin İngilizce eğitim yapan iki mühendisliğinden birisi olan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği, yeni mühendis adaylarını bekliyor.