Tekstil Sektörünün Kalbi 3 Gün Boyunca Bursa'da Atacak

Bursa'da tekstil sektörünü yerli ve yabanci alim heyetleriyle bir araya getiren 'Bursa Textile Show' 111 firmanin katilimiyla basladi Bursa Valisi Yakup Canbolat: 'Üretim ve tasarimdaki kalitenin sergilendigi Bursa Textile Show, yurt disindan gelen alim heyetleriyle kazankazan ilkesi isiginda önemli is ve ihracat baglantilarinin olusmasina katki saglayacaktir'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) öncülügünde, Küresel Fuar Acentesi organizasyonunda bu yil 6'ncisi düzenlenen "Bursa Textile Show" basladi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alani'nda baslayan etkinlikte, giysilik kumas ve aksesuar üretimi yapan 111 firma sonbahar-kis 2022-2023 koleksiyonlarini yerli ve yabanci alicilarin begenisine sunuyor.

Bu yil 30 ülkeden yaklasik 300 yabanci aliciyi üretici firmalarla bulusturan Bursa Textile Show 3 gün boyunca devam edecek.

Fuarin açilisinda konusan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye'nin, tekstil sektörü karnesine bakildiginda dünya çapinda söz sahibi bir ülke oldugunu söyledi.

Canbolat, Türkiye'nin tekstil sektöründe vizyoner girisimciler, nitelikli insan kaynagi ve üretim yetenekleri sayesinde dünyanin en büyük 7'nci, AB'nin ise 2'nci tekstil ihracatçisi konumunda bulundugunu belirterek söyle konustu:

"Sektörü stratejik yapan en önemli özelligi süphesiz disa bagimli olmamasi ve Türkiye'de istihdama çok büyük katki sunmasidir. Ülkemizin sektör pastasindan aldigi en büyük dilimi ise süphesiz Bursa saglamaktadir. Bursa güçlü bir yapiya sahiptir. Tekstilde merkez üssü konumundadir. 2021 Ocak-Eylül döneminde yaklasik 200 ülke, serbest bölge ve özerk bölgeye ürün gönderilen Bursa'nin ihracati geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 24 artarak 11 milyar seviyesine ulasmistir. Üretim ve tasarimdaki kalitenin sergilendigi Bursa Textile Show, yurt disindan gelen alim heyetleriyle kazan-kazan ilkesi isiginda önemli is ve ihracat baglantilarinin olusmasina katki saglayacaktir. Fuara 111 firma katiliyor. 30 ülkeden 300 yabanci alim heyetini ilimizde agirlayacagiz."

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da tekstil sanayisinde Bursa'nin köklü bir üretim gelenegine sahip oldugunu söyledi.

Aktas, tekstil sektörünün uzun yillardir Bursa ekonomisi için önemini korumayi basardigini ifade ederek, "BTSO öncülügünde gerçeklestirilen Bu yil 6'ncisi düzenlenen Bursa Textile Show da kentin artan ihracat ivmesine güç kazandiracaktir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyor, fuarin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum." diye konustu.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay da dünyadaki rekabet kosullarinda kaliteli üretim yapmanin artik tek basina yeterli olmadigini vurguladi.

Burkay, imal edilen ürünün pazarlanmasinin önemini dile getirerek, "Bu noktada Bursa gibi üretim merkezlerinde fuarlarin düzenlenmesi çok önemli. UR-GE projeleri ile basladigimiz bu etkinlik bugün mini bir fuar haline geldi. Projenin en basindan bu yana fuarimiza inanan ve destekleyen tüm tekstil sektör temsilcilerine tesekkür ediyorum. 3 gün boyunca yerli ve yabanci 3 binden fazla ziyaretçiyi fuarimizda agirlamayi hedefliyoruz. Fuarimizin sektörümüz için hayirli olmasini diliyorum." dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri stantlari ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile