Teleferik Kazasinin Ikinci Bilirkisi Raporu Sonrasi Kocagöz'ün Tutukluluguna Ikinci Itiraz

Teleferik Kazasinin Ikinci Bilirkisi Raporu Sonrasi Kocagöz'ün Tutukluluguna Ikinci Itiraz

Tünektepe Teleferik’te 12 Nisan’da yasanan kaza sonrasi tutuklanan Kepez Belediye Baskani, ANET A.S. eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz’ün avukati Bugra Özçelik, ikinci bilirkisi raporunun ardindan tutukluluk haline itiraz ederek saliverilme talebini savciliga iletti. Özçelik, gün içinde Kocagöz’ün saliverilmesini ya da iddianamenin yazilip mahkemeye sunulmasini beklediklerini ifade etti.

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi’ndeki teleferikte yasanan 1 kisinin öldügü, 17 kisinin ise yaralandigi kaza sonrasinda 14 Nisan Pazar günü tutuklanan Kepez Belediye Baskani, ANET A.S. eski Genel Müdürü Mesut Kocagöz’ün avukati Bugra Özçelik, ikinci bilirkisi raporunun hazirlanmasi sonrasinda, Antalya Adliyesi’ne gelerek, Kocagöz’ün saliverilme talebine dair hazirladiklari dosyayi, savciliga sundu.

“Herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz”

Av. Bugra Özçelik, yeni hazirlanan bilirkisi raporunda Mesut Kocagöz’e dair atfedilmis bir kusur bulunmadiginin altini çizdi.

Özçelik, “Bilirkisi raporunda Mesut beye atfedilmis hiçbir kusur yok, Mesut beyin istifasini bilirkisiler kabul etmis. Istifadan sonra hukuki degerlendirmenin yapilmasini savciliga birakmis. Hukuki degerlendirme açik ve net, dis iliskilerde haksiz fiil eylemlerinde istifanin sirkete ulasmasiyla o kisinin sorumlulugu biter. Sirkete ulasmasi 28 Kasim. Olayin gelisimine iliskin, kusurlu bulduklari çalisanlari ve diger hususlari da belirtmisler. 28 Kasim’da sonra yasan yasanacak herhangi bir haksiz fiil eyleminde, herhangi bir kazadan sirkete istifasi ulastigi için, Mesut beyi sorumlu tutmak imkansiz. Biz gün içerisinde iki sey bekliyoruz; bir saliverilmesini, iki iddianamenin yazilip mahkemeye sunulmasini bekliyoruz. Çünkü, beklenecek herhangi bir delil, herhangi bir husus kalmamistir. Artik özgürlügüne, Kepez halkina ve ailesine derhal kavusmalidir. Ilk basvurumuz, tutuklanmasindan sonraydi, o gün yaptigimiz savunmalarinin hepsi bilirkisi raporuyla teyit edilmis oldu. O yüzden ikinci basvurumuzu bugün yaptik, CMK 104-1 kapsaminda saliverilme talebimizi sunduk. Degerlendirecek kisiler, hukukçu kisiler, o yüzden bir olumsuzluk beklemiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile