Teleferikte Ailesiyle Mahsur Kalan Makine Teknisyeni Açiklamasi 'Kazadan 10 Dakika Önce Arayip Uyarmistim'

Teleferikte Ailesiyle Mahsur Kalan Makine Teknisyeni Açiklamasi 'Kazadan 10 Dakika Önce Arayip Uyarmistim'

Antalya’da yasanan teleferik kazasinda ailesiyle birlikte mahsur kalan ve Çorlu ilçesinde yasayan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyilmaz, “Henüz olay yasanmamisti, ben arayip uyardim ama maalesef 10 dakika sonra kaza meydana geldi. Çok üzücü bir olay fakat önüne geçilebilirdi” dedi.

12 Nisan tarihinde Antalya’nin Konyaalti ilçesindeki Sarisu-Tünektepe teleferik hattinda bulunan bir teleferik diregi devrilip seyir halindeki bir kabine çarpti. Kabinin parçalanmasi sonucu Avukat Memis Gümüs hayatini kaybederken, 17 kisi de yaralanmisti. Kaza sonrasi tamamen duran teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kisi, yaklasik 1 gün süren çalismalardan sonra tahliye edildi.

Çorlu ilçesinde yasayan Cezmi Türkyilmaz, üniversitede okuyan kizini ziyaret için gittigi Antalya’da yolculuk için bindigi teleferikte, kabinlerde mahsur kalan 174 kisi arasinda yer aldi. Türkyilmaz ve ailesiyle yaklasik 7 saat sonra helikopter vasitasiyla mahsur kaldigi kabinden kurtarildi.

Olayla ilgili konusan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyilmaz, “Gezi amaçli teleferige bindik ve geziyi tamamladiktan sonra dönüs için teleferige bindik. Bu sirada direklerden bizim kabinin üzerine kivilcim siçradi. Bunu kizim fark etti ve bana da söyledi.

Ben de bu konulara karsi bilgisi olan bir makine teknisyeniyim. Kafami kaldirip baktigimda diregin üzerinde makaralar kilitlenmis dönmüyordu. Hemen kabinde yazan irtibat numarasini arayarak, görevlilere ulastim ve kazaya sebebiyet verilmesin diye teleferigi durdurmalarini ifade ettim. Arayip, ‘diregin üzerindeki makaralar dönmüyor. Bu yüzden çelik halat kivilcim çikariyor, teleferigi hemen durdurun’ dedim. Telefonu kapattilar 5 dakika sürdü, herhangi bir durdurma olmadi. 5 dakika sonra tekrar aradim ve ‘sakin yolcu almayin, teleferigi hemen durdurun, kivilcim ve duman çikiyor’ dedim. 3-4 dakika sonra teleferik tekrar start alinca bir baktim arkaya etrafi toz bulutu kapladi. Telefon kayitlarina bakilabilir muhtemelen ilk ben arayip uyardim. Benim aradigimda stop edilip birakilsaydi bu olay yasanmazdi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile