Televizyonlarda dizi tekrarı enflasyonu yaşanıyor

Televizyon kanallarının haftalık yayın programları içinde özellikle yerli dizi filmler önemli bir yer tutuyor. Son ekonomik krizle birlikte kanallar b

Televizyon kanallarının haftalık yayın programları içinde özellikle yerli dizi filmler önemli bir yer tutuyor. Son ekonomik krizle birlikte kanallar bütçelerini dengelemek, yayın sürelerini tamamlamak ve çeşitli sebebplerle seyredemeyenler için yerli dizilerin tekrarına ağırlık verdi. Bundan yola çıkan Interpress Medya Takip Merkezi, yerli dizileri mercek altına alarak bir araştırma yaptı. Araştırmada ulusal kanallarda 3-9 Mayıs 2010 haftasında toplam 222 defa yerli dizi yayımlandığı belirlendi. Yeni bölümleriyle hafta içinde seyircileri ekran başına toplayan 72 yerli dizinin, farklı gün ve saatlerde toplam 150 defa tekrar edildiği ortaya çıktı.

Interpress'in araştırmasının sonuçlarına göre bir hafta içinde en çok yayımlanan dizi film, 16 tekrarla "Deniz Yıldızı" oldu. Onu sırasıyla 10 tekrarla "Unutma Beni" ve "Tatlı Hayat", 9 tekrarla "Yedi Numara", 8 tekrarla "Arka Sıradakiler" ve "Çocuklar Duymasın", 7 tekrarla "Aşk-ı Memnu", "Kalp Gözü" ve "Kaybolan Yıllar", 6 tekrarla "Arka Sokaklar" ve "Vazgeç Gönlüm", 5 tekrarla "Yabancı Damat", "Kadın İsterse" ve "Bizim Evin Halleri" takip etti.

Televizyonlarda yayımlanan yerli diziler 10 ulusal kanalda yoğunlaşıyor. En çok yayımlayan kanalların başında ATV (16), Kanal D (12), Star TV (10), Fox (9), Samanyolu (8), TRT 1 (7), Kanal 7 (5), Show TV ve Kanaltürk (2), Cine 5 (1) geliyor. Tekrar listesi ise şöyle: Fox - 43, Star TV ve Kanal D - 35, ATV - 34, TRT 1 - 24, Samanyolu TV - 17, Kanaltürk - 15, Kanal 7 - 12, Show TV - 4 ve Cine 5 ise 3.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile