İlk etapta tiyatro önündeki yol kapatılarak, trafik kordon bölümünden veriliyor. Fethiye'nin tarihine ışık tutan en önemli eserler arasındaki antik tiyatro, yıllardır ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden evsizlerin barındığı bir yer haline gelmişti. 1960'lı yıllarda sütunları liman dolgu malzemesi olarak kullanılan antik mekân, 1990'lı yıllara kadar moloz yığınları altında kalmıştı. Üzerine ev yapılarak kaybolması sağlanan tiyatro, 1991 yılındaki kazı çalışmalarıyla yeniden günyüzüne çıkarılmıştı. Restorasyon için Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) kaynaklarından ayrılan ödenek, İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki Kültür Varlıklarının Röleve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamalarıyla Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik'in 24. maddesine göre belli istekliler arasında 11 Haziran 2012 tarihinde ihale yapıldı. 5 bin yıllık geçmişi bulunan, 6 bin kişi kapasiteli Telmessos, 4 milyon 550 bin liraya bir firma tarafından restore edilecek600 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor.
İlk etapta Şehit Fethi Bey anıtı yanındaki park sökülmeye başlarken, tiyatro önünden geçen yol trafiğe kapatıldı. Yol güzergâhı olarak ise kordon mevki kullanılıyor. Bundan böyle proje bitinceye kadar yolun bu mevkiinden kullanılacağı ifade edildi .
Telmessos Antik Tiyatronun Restorasyonu İçin Çalışmalar Başladı
Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Telmessos'un restorasyonu için çalışmalar başladı.