Temassiz Ödeme Yöntemine Getirilen Düzenlemeyi Esnaf Yerinde Buldu

Temassiz Ödeme Yöntemine Getirilen Düzenlemeyi Esnaf Yerinde Buldu

Kartlarda temassiz ödeme yöntemine getirilen düzenleme hakkinda konusan Eskisehir esnafi, uygulamanin deprem bölgesindeki vatandaslarin olasi magduriyetinin önüne geçecegi konusunda görüs bildirdi.

Geçtigimiz günlerde Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi ve banka kartlarindan temassiz sekilde yapilan ödeme sistemine yeni bir düzenleme getirdi. Kart sahibinin bilgisi ve izni olmadan kullanimlarin önüne geçmek için yapilan düzenlemede, ilk islemlerde sifre girilmesinin saglanmasi yönünde bankalara talimat verildi.

10 ilde büyük çapli yikima neden olan Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi hayata geçirilen düzenleme ile müsteriler ilk alisverislerinde kart sifresini tuslayacak, parola girme isleminden sonra da temassiz alisverisler yapabilmeye devam edebilecek. Karar uygulanmaya baslandiginda bir kullanici kartlarinin bozuk oldugunu, bazi isletmeciler de pos cihazlarinin bozuk oldugunu düsündü. Fakat bankalardan gelen bilgilendirme mesajlari kullanicilari bu konuda aydinlatti. Tüm yurtta oldugu gibi Eskisehir’de de uygulanan yeni düzenleme esnafi mutlu etti. Bazi esnaflar geç kalinmis dedigi düzenleme de ortak kani deprem bölgesindeki vatandaslarinin magduriyet yasanmasinin önüne geçecegi oldu.

"Bence bu karar çok güzel oldu"

Odunpazari ilçesinde balikçi esnafi olan Muharrem Sahin, düzenlemenin hayata geçirdigi ilk gün zorluk yasadigini belirtti.

Düzenlemeyi yerinde bulan Sahin, "Aldiklari karar çok güzel, bence daha güzel oldu. Niye diyeceksiniz, çünkü kartlar baskasinin eline de geçebiliyor ve temassiz olarak kullanilabiliyor. Bence bu karar çok güzel oldu, dün uygulamaya geçti ve biz suan rahatiz. Dünden beri temassiz kullanim yapilmiyor, direkt ret veriyor cihazlar. Suan için temassiz kullanabilmek için önce 1 kerelige mahsus sifreli normal kullanilmasi gerekiyor bunun haricinde kullanamiyorsunuz" dedi.

"Önemli olan depremzede kardeslerimizin haklarinin yenmemesi"

Hamamyolu Caddesi’nde bir tatlicida görevli olan Gani Karakas, düzenlemenin depremzedelerin olasi magduriyetinin önüne geçecegine deginerek söyle konustu:

"Gerçekten yerinde bir karar olmus. Neden diyeceksiniz, çünkü duydugumuz haberlerden dolayi. Birçok insan tarafindan, baskalarinin kartini alip, onlarin zaafindan yararlandigini ve kartlarini kullandigini duyduk. Bu durumda bu kartlarin temassiz özelliklerinin kaldirilmasi suan için çok uygun ta ki her sey normale dönünceye kadar. Insallah böyle bir sey vuku bulmaz. Biz suan manyetik olarak yazarkasa islemi yapamiyoruz, bu sebeple normal sifreli islem yapiyoruz. Önemli olan depremzede kardeslerimizin haklarinin yenmemesi. Ben burada ugrasirim onda bir sakinca yok."

"Geç kalinmis bir önlem"

Arifiye Mahallesi Sencer Sokak’ta aktar isleten Koray Özkiliç ise kararla ilgili, "Halkimiz depremzedelere yardima kosup bir bütünü temsil etse de bunlarin içerisinde art niyetli olup, bu depremi firsata çevirmeye çalisan ve o bölgeye yagma yapmaya gidip yakalanan birçok insan oldu. Geç kalinmis bir önlem oldugunu düsünüyorum çünkü maalesef kötü niyetli kisiler enkaz altinda kalan depremzedelerin kartlarini ele geçirip kullanmaya çalisiyor. Suan itibariyle temassiz özellik denedigimizde hiçbir zaman çekmeyecek diye bir duyum almadim ve kartlar hala temassiz kullanilabiliyor. Mesela ilkinde çekmiyor ikincisinde çekiyor yine de temassiz çekim yapilabiliyor" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile