Temel Çildaş, Birlik Haber Sen'in Bölge Başkanı Oldu

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Sendikası'nın (Birlik Haber-Sen) İzmir 5

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Sendikası'nın (Birlik Haber-Sen) İzmir 5. Nolu Şubesi'nin 3. olağan kongresinde başkanlığa talip olan Manisa İl Başkanı Temel Çildaş, seçimi kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
İzmir'in Konak ilçesinde Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlenen kongreye Memur-Sen ve çeşitli illerden Birlik Haber-Sen başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı. Kongrede konuşma yapan Birlik Haber-Sen Manisa İl Başkanı Temel Çildaş, sendikal çalışmaları en üst seviyeye ulaştırmak, üyelerin haklarını korumak, yeni hak ve kazanımlar elde etmek, bölgede her alanda lider bir sendika olmak üzere başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Çildaş konuşmasına şöyle devam etti: "Camiamız, güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmak, dürüstlüğü en büyük erdem bilip, kabul etmek, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak ve korumak, sınıf, zümre, dil, din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmamak, kavga, çatışma ortamı değil, sevgi ve hoşgörü ortamı sağlamak ilkeleriyle, bu günü kurtarma yerine geleceği inşaa etmek düşüncesiyle, demokrasinin, insan haklarının ve emeğin karşılığının tam olarak alınmasının, PTT çalışanlarının saygınlığının korunmasının ve geliştirilmesinin, üyemiz olsun veya olmasın haksızlığa uğramış, mağdur edilmiş çalışanlarımızın yanında olmayı amaçlayan ve hedefleyen, bunları da gerçekleştirecek potansiyele, güce ve inanca sahip bir sivil toplum örgütüdür." Çildaş, sözlerinin sonunda seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı. Salonda bulunan yaklaşık 150 delege sandık başına gitti. 95 delegenin oyunu alan Temel Çildaş, Birlik Haber-Sen İzmir 5 Nolu Şubesi'nin başkanı seçildi. Bölge illerinden çok sayıda delegenin güvenoyunu alan Çildaş, Manisa için de büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Seçimin ardından tekrar söz alan Başkan Çildaş, kendisine oy veren vermeyen tüm delegelere teşekkür etti. Çildaş, sendikal faaliyetler kapsamında durmadan il il dolaşacaklarını, sendikayı Ege bölgesindeki en güçlü sivil toplum kuruluşu yapmak için gayret göstereceklerini ifade etti.
Bu arada Çildaş'ın başkanlığında oluşan yeni yönetim kurululunda şu isimler yer aldı: Şube Sekreteri Abdurrahman Tanrıverdi, Teşkilatlanma Sekreteri Alaattin Kabasakal, Mali Sekreteri Selçuk Erdem, Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Şimşek, Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Ditmin ve Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ömer Oruç.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile