'Temel Eğitim Kademeli Hale Getirilsin'

'Temel Eğitim Kademeli Hale Getirilsin'

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Alkan, Kızılcahamam'da yapılan 18. Milli Eğitim Şurası'nda sendikaları olarak bildirdikleri görüşler hakkında açıklama yaptı.

18. Milli Eğitim Şurası Kızılcahamam'daki Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Şurada, Milli Eğitim camiasını ilgilendiren önemli tavsiye kararları alındı. Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ise yaptığı açıklamada eğitim camiasını ilgilendiren konularda sendikaları adında birçok görüş bildirdiklerini söyledi. Kalkan, görüş bildirdikleri konuların başında sözleşmeli öğretmenlerin geldiğini söyleyerek, her gün işten çıkarılma endişesi ve korkusu içindeki bir öğretmenin eğitim sistemine katkı yapamayacağını vurguladıklarını bildirdi. Kalkan, "Tüm öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak istihdamının sağlanmasını, mevcut sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmesini ve öğretmen açığını kapatmak için 150 bin öğretmen atamasının yapılmasını söyledik" şeklinde konuştu.
"Şurada görüşülen bir diğer konu da, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kız çocuklarının okula devamı konusunda sorunların yaşanmasıyla ilgiliydi" diyen Kalkan, çözüm olarak kız liselerinin sayısının çoğaltılarak bu sorunun da giderilebileceği belirtiklerini söyledi.
"ZORUNLU EĞİTİM UYGULAMASINDAKİ ÖNERİMİZ KABUL EDİLDİ"
Alkan, 8 yıllık zorunlu eğitimin kaldırılmasıyla alakalı olarak da, 'zorunluluk devam etsin, ama kesintisiz ifadesi kaldırılsın, temel eğitim kademeli hale getirilsin' görüşünü bildirdiklerini belirtti. 'Okul öncesi zorunlu hale getirilip, 1, 2, 3, 4 bir kademe, 5, 6, 7, 8 ise bir kademe olarak ele alınsın' dediklerini ifade eden Alkan, zorunlu eğitim uygulamasının, 1+4+4+4 şeklinde kademeli olarak 13 yıla çıkarılması yönündeki önerilerinin kabul edildiğini bildirdi.
"LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDEKİ ÖNERİMİZ KABUL EDİLMEDİ"
Alkan son olarak, şurada öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin lisansüstü eğitim görmelerini teşvik etmek amacıyla sundukları görüşün kabul edilmediğini söyledi. Alkan, "Şurada Eğitim-Bir-Sen'in, öğretmenlerin ek ders ücretinin 12 liraya çıkarılması önerisi ve her yıl bir maaş ikramiye verilmesi teklifi de kabul edildi. Ancak, öğretmenlerin ve eğitim yöneticilerinin lisansüstü eğitim görmelerini teşvik etmek amacıyla, daha önceleri uygulamada olan yüksek lisans yapmış olanlara yüzde 25, doktora yapmış olanlara ise yüzde 40 fazla ek ders ücreti ödeme uygulamasına yeniden geçilmeli şeklindeki öneri ise Genel Kurul'da kabul edilmedi" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile