'Temelden Güncele Üropatolojik Yaklasim Kursu' Ilgi Gördü

'Temelden Güncele Üropatolojik Yaklasim Kursu' Ilgi Gördü

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Kisla Saglik Yerleskesinde "Temelden Güncele Üropatolojik Yaklasim Kursu" gerçeklesti. Üropatoloji alanindaki son gelismeleri içeren kursta mesane, prostat ve testis olmak üzere üç ana baslikta gerçeklesen oturumlar ilgi gördü.

Üropatolojik yaklasimin amacini, idrar yollari ve erkek üreme sistemi ile ilgili hastaliklarin dogru bir sekilde tanimlanmasi, siniflandirilmasi ve tedavi edilmesi olarak tanimlayan uzmanlar, bu yaklasimin genellikle üroloji ve patoloji alanlari arasindaki is birligini vurguladigi belirtti.

Kursla ilgili açiklamalarda bulunan Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Tibbi Patoloji Anabilim Dali Bölümünden Prof. Dr. Filiz Aka Bolat, "Üropatoloji çalisma grubuyla birlikte, temelden güncele üropatolojik yaklasim kursu yapiyoruz. Üropatoloji alanindaki son gelismeleri içeren kursumuzda, bu gelismeler ve olgular esliginde interaktif sunumlar olacak. Mesane, prostat ve testis olmak üzere üç ana baslik ve oturum seklinde gerçeklesen kursumuz sorular, konular üzerindeki tartisma ve degerlendirmelerle sona erecek. Patoloji biliminin paylasilmasi, bilimsel heyecanin canli tutulmasi ve meslektaslar arasi birlikteligin saglanmasi için gerek düzenlenen bilimsel ve sosyal etkinliklerde gerekse bugün burada bulunarak, sunumlariyla katki saglayan ve katilimla yogun ilgi gösteren meslektaslarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile