Temiz Kent İçin Anlamlı Protokol

Temiz Kent İçin Anlamlı Protokol

Antalya Ulaşım A.Ş. ve Renault, Büyükşehir Belediyesi eşliğinde Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı protokolü imzaladı. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antalya Ulaşım A.Ş’nin filosuna elektrikli otomobil kattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden Antalya Ulaşım A.Ş, elektrikli araç projesi kapsamında Renault ile Sıfır Salımlı İşbirliği Hazırlık Programı protokolü imzaladı.

Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen imza törenine gözlemci olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile protokolün tarafları adına Antalya Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım, Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu katıldı.

GÜNEŞ TARLALARI PROJESİ VAR
Törende konuşan Başkan Mustafa Akaydın, uzun yıllardır sıfır emisyon lafını çok kullandığını söyledi.

Bu konuda bir şeyler yaptığına inandığını ifade eden Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak temiz enerji kaynaklarının kullanılması konusunda önemli bir vizyon ortaya koyduklarını kaydetti.

Bu vizyon doğrultusunda önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Akaydın, “Daha önce temiz enerji konusunda Güneşev’i kurduk. Antalya’nın en büyük parkı olan Atatürk Kültür Parkı’nın aydınlatmasını güneş enerjisiyle sağladık. Dün güneş enerjisiyle çalışan klimalı durağımızı şehir merkezine yerleştirdik. Şimdi de önümüzde güneş tarlaları projesi var” dedi.

BAŞKANIN MAKAM ARACI ELEKTRİKLİ
Renault’u sıfır emisyonlu bir araç ürettikleri için kutlayan Başkan Akaydın, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bilinç yaratalım istedik. Benim bir makam aracım yoktu. Galiba Türkiye’de makam aracı olmayan ender başkanlardandım. Bugün elektrikle çalışan makam aracına sahip olan tek belediye başkanı oldum. Çok yakında bu otomobiller için şarj istasyonları kuracağız ve istasyonların enerjisini de güneşten alacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuna çok uygun bir işbirliğine tanıklık ediyoruz. Öncülük rolü oynuyoruz. Bu işleri hızlandırırsak birçok aracımızı bu otomobillere çevirebiliriz. Benim hedefim toplu taşıma araçlarını elektrikli olmasını sağlayarak, tertemiz bir kent havasını solumak” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK OLACAK
Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ise çevreci ulaşım modellerinin uygulanmasına yönelik bir işbirliği imzaladıklarını söyledi.

Dünyanın ısınmasının tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade eden Aybar, bu ısınmanın nedenlerinden birinin otomobil sektörünün yaydığı karbondioksit salınımı olduğunu kaydetti.

Bu durumu önlemek için bir çalışma yaptıklarını ifade eden Aybar, mutlak çözümlerden birinin sıfır salınımlı otomobil üretmek olduğunu belirterek, 2011 yılından itibaren sıfır salınımlı elektrik motorlu araçlar üretmeye başladıklarını açıkladı.

İbrahim Aybar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu otomobilleri kullanmasıyla çevreye büyük bir katkı yapacağını dile getirdi.

BAŞKAN AKAYDIN’A TEŞEKKÜR
Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu da Başkan Mustafa Akaydın’a elektrikli otomobillere gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti. Tunalıoğlu, “Herkes elektrikli otomobil yapabilir ama bizim fabrikamız herkes için elektrikli otomobil yaptı” dedi.

HEDEF TOPLU ULAŞIM
Antalya Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yıldırım ise şirketlerindeki araç parkı içerisinde temiz enerjiyle çalışan araçların geliştirilmesine yönelik bilgi, projelendirme, elektrikli araç kullanımına ve standartlarının geliştirilmesine yönelik Renault ile işbirliği hazırlık protokolü imzaladıklarını söyledi.

Ulaşım A.Ş’nin toplu taşımada da elektrikli araç kullanmaya yöneleceğini ifade eden Yıldırım, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli otomobillerinden biri olan Renault Fluence markalı aracı filolarına kattıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından sürücü koltuğuna oturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin ve Renault şirketinin Genel Müdürleriyle birlikte elektrikli otomobille kısa bir test sürüşü yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile