'Temiz ve Çevreci Bir Bilecik' Projesi

Bilecik Belediyesi tarafından "Temiz ve çevreci bir Bilecik" sloganı kapsamında yürütülen çalışmalarla atıkların geri dönüştürerek, çevreye ve ekonomiye katkı sağlanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 2014 yılında okullarda gerçekleştirilen çalışmalarla bin 150 kilogram bitkisel atık yağ toplandığı belirtilerek, okullarda düzenlenen yarışma ve kampanyalarla, çocuklara aynı zamanda çevreyi koruma bilinci oluşturması açısından son derece önemli olduğu kaydedildi.
Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azaltabildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"2013 yılının son üç aylık dönemini kapsayan süreçte, atık yağ üreticisi olan işletmelerden 665 kilogram, büyük işletme ve tesislerden ise 410 kilogram bitkisel atık yağın toplandığı çalışmada 2014 yılında ise işletmelerde 2 bin 346 kilogram bitkisel atık yağ toplandı. Ayrıca çalışmalar kapsamında, 2014 yılında şu ana kadar yaklaşık, 450 ton ambalaj atığı toplayarak, çevremize ve ekonomimize büyük bir katkı sağlamış olduk. Belediye olarak, lisanslı firmalar işbirliğinde, geri dönüşüm projesi kapsamında, kağıt, plastik ve metal atıkların toplanması çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile