Temmuz Ayı İhracat Rakamları

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Türkiye'nin temmuz ayında en fazla ihracatı, Almanya, İngiltere ve İtayla'ya gerçekleştirdiğini bildirdi.

Çiler, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin temmuz ayı ihracatının geçen yıla göre, aynı seviyede kalarak 12 milyar 539 milyon dolar olduğunu belirtti.

Bu yılın ilk 7 ayında toplam ihracatın yüzde 5,7 artışla 92 milyar 711 milyon seviyesine geldiğini bildiren Çiler, 12 aylık toplam ihracat rakamının ise, yüzde 2,2 artışla 156 milyar 319 milyon dolara ulaştığını vurguladı.
Temmuz ayı itibariyle en fazla ihracatın, otomotiv, hazır giyim ve konfeksiyon ile kimyevi maddeler sektörlerinde gerçekleştiğini vurgulayan Çiler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Temmuz ayında en fazla ihracat artışı, yüzde 76 ile savunma ve havacılık sanayi sektörü olurken, fındık ve su ürünleri-hayvansal mamuller takip eden sektörler arasında yerini aldı. Ülke bazındaki ihracat rakamlarına göre, temmuz ayında en fazla ihracat yapılan 3 ülke sırasıyla, Almanya, İngiltere ve İtayla olarak belirlendi. Irak'a olan ihracatımız ise yüzde 46 azaldı. 2014 Temmuz ayında AB'ye ihracatımız yüzde 11 artarken, Kuzey Amerika'ya yüzde 12 ve Uzak Doğu'ya yüzde 10 ihracat artışı sağlandı. Temmuz ayında ihracat artışının en fazla görüldüğü ilimiz ise, yüzde 33 artışla Hatay olarak belirlendi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile