Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Engellilerle Bir Araya Geldi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engellilerin toplumda sosyalleşmesi adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli dernekleri ve aileleriyle bilgilendirme toplantısında bir araya gelen Ataç, 5 yıl içinde çok güzel projeler ortaya çıkarttıklarını anlattı.
Ataç, engelliler için ellerinden geleni yapmaya her zaman hazır olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Engelli dostlarımızın toplumda sosyalleşmesi adına birçok projeyi severek hayata geçiriyoruz. Toplumun içinde sosyalleşmeniz, engelli mantığını bir kenara bırakmanızı sağlıyor. Yapılan projelerde istihdama dönük, ekonomik bağımsızlığa dönük projeler gerçekleştiriyoruz. Bu dönemde önemli üç projemiz oldu. Engellinin ailesiyle birlikte ürün yetiştirmesi ve toprakla uğraşması ve negatif enerjiden arınarak yaşama daha olumlu bakmasını sağlayan hobi bahçeleri, down sendromlu gençlerimizin rehabilitasyonunu sağlayan Gökkuşağı Kafe ve bu projenin bir parçası olan İŞKUR ile gerçekleşen istihdam projesi. İstihdam projesiyle engelli birey ticari yaşamda yer alarak üretmenin, toplumda yer almanın mutluluğunu yaşıyor.".
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün atölyesinde, sanayiden alınan montajı yapılmamış parçaların montajlandığını belirten Ataç, bu projeyle çocukların çok kısa sürede hatalı parçaları ayırabilecek duruma geldiğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile