Tepebaşı Belediyesi Genç Bank Projesine Ev Sahipliği Yapacak

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi, Genç Bank projesine ev sahipliği yapıyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi, Genç Bank projesine ev sahipliği yapıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Gençlik Merkezinin, Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edildiği bildirildi.

Genç Bank projesinde görev alacak Ezgi Gedik, 'Türkiye’de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilen ve 16 - 25 yaş arası gençlerin kendi yaşadıkları çevrede genç arkadaşları ile birlikte, projelerini hayata geçirebilecekleri Genç Bank için gereken tek şey 7-8 kişilik bir ekip kurmak. Bu ekipler Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından eğitime tabi tutuluyor. Tepebaşı Belediyesi de 2016 yılında Genç Bank’ın temsilcisi oldu. Genç Bank Projesi artık Gençlik Merkezlerimizde koordine edilecek” dedi.

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Çağlar Yenilmez ise, “Öncelikle projeleri değerlendirecek bir çekirdek ekip kurulması gerekiyor. Değerlendirme ekibi, gelecek projeleri değerlendirerek hayata geçmesini sağlayacak. Sizleri de bu çekirdek ekibe ya da Genç Bank’a proje sağlamaya davet ediyoruz' dediği kaydedildi.

Genç Bank, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla uygulanan bir gençlik projesi olduğu, gençlik grubu, gönüllü olarak bir mahalle, ilçe veya şehirdeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir hibe programı tasarladığı ifade edildi..

Genç Bank, Türkiye dışında halen İngiltere, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika’da farklı kurumlar tarafından uygulanmaya devam ediliyor. Genç Bank programında, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gençlik merkezleri ile ortak çalışılıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile