Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binasına Kurulan Güneş Enerjisi Santrali

ESKİŞEHİR - Tepebaşı Belediyesi hizmet binasına kurulan güneş enerjisi santralinin, elektrik üreterek belediye bütçesine katkı sağladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazıla açıklamada, mart ayından bugüne fosil yakıt yerine yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak 70 bin 923 kwh elektrik enerjisi üretildiği ve 24 bin 825 liralık kazanç sağlandığı belirtildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisine dayalı fotovoltaik teknolojiden faydalanarak, hizmet binası elektriğinin yüzde 20'sini üretmeyi hedefleyen Tepebaşı Belediyesinin bu hedefini yılsonuna kadar yakalayacağı ön görülüyor.

Santralin, elektrik üreterek belediye bütçesine katkı sağladığı ve yatırımının yüzde 25'ini 5 ayda geri aldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"İklim değişikliğinin en büyük nedeni, fosil yakıtların kullanımı sonucu açığa çıkan karbon salınımıdır. Yenilenebilir enerji kaynağı kullanılarak 49 bin 646 kg karbondioksit salınımının önüne geçildi. CO2 salınımının azaltılması ile binanın karbon ayak izi küçültüldü. Avrupa Birliği'nin desteklediği Belediye Başkanları Sözleşmesi'ne de taraf olan Tepebaşı Belediyesi, 'Küresel İklim Değişikliği" ile mücadelede örnek bir belediye olduğunu her fırsatta gösteriyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile