Tepebasi Hem Enerji Üretiyor Hem Çevreyi Koruyor

Tepebasi Hem Enerji Üretiyor Hem Çevreyi Koruyor

Tepebasi Belediyesi, basta ana hizmet binasi olmak üzere ilçe genelinde bulunan birçok biriminde Günes Enerji Sistemi kurarak temiz enerji üretmeye devam ederken çevrenin korunmasina da önemli katkilar sagliyor.

Tepebasi Belediyesi, bünyesindeki günes enerji santralleri ile bugüne kadar yüz binlerce kWh enerji elde ederken, emisyon azalimi da elde ederek çevreye büyük katkilar sagliyor. Tepebasi Belediyesi, basta ana hizmet binasi olmak üzere birçok birimine kurdugu Günes Enerjisi Santrali (GES) ile sürdürülebilir belediyecilik ve çevre politikalarina sagladigi uyum ile yenilikçi projeler gelistirmeye devam ediyor. Tepebasi Belediyesi, GES sistemini kurdugu 4 hizmet binasiyla hem enerjiden tasarruf sagliyor hem de karbon salinimini azaltarak çevreyi koruyor. Kurulan GES ile bugüne kadar 2 bin 727,72 MWh elektrik üreterek bin 925 ton karbon saliniminin önüne geçti.

Temiz enerji üretimi ile çevre korunuyor

Kuruldugu günden bugüne ana hizmet binasindaki 95 kWe gücündeki GES’den bin 289,36 MWh elektrik üretilirken 870 ton karbon salinimi önlendi. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporlari Merkezi’ndeki 20 kWe gücündeki GES’den bugüne kadar 162,66 MWh elektrik üretilirken 126 ton karbon salinimi engellendi.

Tepebasi Belediyesi’nin yürüttügü Akilli Kentsel Dönüsüm Modeli olan REMOURBAN Projesi çerçevesinde Yasam Köyü’ne kurulan 150 kWe gücündeki GES’den bugüne kadar bin 73,82 MWh elektrik üretirken 827 ton karbon salinimi önlendi. Kisa bir süre önce Sakintepe Soguk Hava Deposu’nun çatisina kurulan 96 kWe gücündeki GES’den ise 201,88 MWh elektrik üreterek 102,62 ton karbon salinimi engellendi.

Tepebasi Belediyesi, yapmis oldugu örnek projelerle BEBKA’dan aldigi hibelerle gerçeklestirdigi temiz enerji çalismalari ile Türkiye’de örnek teskil ediyor. Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da Tepebasi Belediyesi’nin temiz enerjiye yatirim yapmaya ve çevreyi korumaya devam edecegini belirtiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile