Tepebasi Modeli Konak'ta Uygulanacak

Tepebasi Modeli Konak'ta Uygulanacak

Tepebasi Belediyesi’ni ziyaret eden Izmir Konak Belediyesi yetkilileri, atik yönetim uygulamalarini yerinde inceledi. Konak Belediyesi, Tepebasi’nin geri dönüsüm modeli ile birlikte, sokak toplayicilarini tek çati altinda birlestiren GESIKOOP projesini Izmir’de hayata geçirecek.

Tepebasi Belediyesi hayata geçirdigi proje ve çalismalar ile Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Son olarak Izmir Konak Belediyesi, Tepebasi’nin atik yönetimi çalismalarini yerinde incelemek üzere kentimize geldi. Konak Belediye Baskan Yardimcisi Anil Feroglu ve Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü yetkililerinden olusan konuk heyet, Tepebasi Belediyesi’nin atik yönetim modeli hakkinda detayli bilgiler aldi. Tepebasi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü yetkilileri ile bir araya gelen Konak heyeti, dönüsüm tesislerini de inceleme sansi buldu.

Konuklar, Tepebasi Belediyesi’nin ambalaj atiklari yönetim sistemi, GESIKOOP, iklim degisikligi uyum ve azaltim çalismalari hakkinda bilgiler alirken; Sukurusu Uygulama Merkezi, Yeryüzü Ekoloji Okulu, Muttalip Gazi Pasa Mahallesi’nde yer alan 1. sinif atik getirme merkezi ile Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporlari Merkezi’ni de yerinde gördü. Tepebasi ziyareti kapsaminda Feroglu ve beraberindekiler, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’i da makaminda ziyaret etti.

“Tüm belediyelere örnek”

Ziyarette Baskan Ataç’i basarili çalismalarindan ötürü tebrik eden Feroglu, “Eskisehir’e, Tepebasi Belediyesi’nin geri dönüsüm ve kagit toplayicilarinin kooperatiflestirildigi GESIKOOP projelerini incelemek için geldik. GESIKOOP zaten Türkiye’de uygulanan örnek bir çalisma ve Tepebasi bu konuda tek belediye. Tepebasi Belediyesi geri dönüsüm konusunda çok basarili bir sistemi hayata geçirmis ve bu sistem çok güzel biçimde isliyor. Bu çalismalar tüm belediyelere örnek teskil edecek nitelikte ve ayni sistemi Izmir’imizin Konak ilçesinde hayata geçirmeyi planliyoruz. Bu sebeple Tepebasi Belediyesi’nin misafiri olarak tesisleri ve çalismalari inceledik. Bundan sonra da siki bir is birligi gerçeklestirerek kagit toplayiciligi ve geri dönüsüm çalismalarinda koordineli olacagiz. Basta Baskanimiz Ahmet Ataç olmak üzere tüm Tepebasi Belediyesi görevlilerine tesekkür ediyorum” dedi.

“Çalismalarimizin yayginlasmasi çok güzel”

Misafirlerine ziyaretleri için tesekkür eden Baskan Ataç da “Tepebasi’nda atiklarin en verimli sekilde degerlendirilmesi için çalisiyoruz ve bu konuda çok basarili sekilde mesafe kat ettik. Artik Tepebasi’nin atiklarini çöp torbalarina dönüstürebiliyoruz. Yurt içindeki belediyeler ile birlikte, Almanya, Belçika, Israil gibi ülkelere bu torbalar ihraç ediliyor. Bu çok önemli, çevrecilik budur. Tepebasi, ambalaj atiklarinin geri dönüsümünde, neredeyse Ingiltere’deki rakamlara yaklasti. Türkiye’de zaten dönüsümdeki rakamlarimiza yaklasabilen bir belediye yok. Bundan dolayi Tepebasi Belediyemizin kararliligi ve halkimizin da bilinçli hareket ediyor olmasi ile gurur duyuyoruz. Hem belediyemiz hem de ilçe olarak Sifir Atik Belgesi almayi basararak öncü ilk kurum olmamiz da bu basarinin bir göstergesi. GESIKOOP’u kurarak da dezavantajli gruplari bir araya getirmek, onlarin kontrol altinda ve düzenli, sagligina dikkat ettikleri, çöpü karistirarak degil, olanlari toplayarak Türkiye ekonomisine daha saglikli sekilde katki vermelerini sagladik. Bu çalismalarin örnek olmasi, yayginlasmasi çok güzel. Izmir Konak Belediyesi’nden gelen dostlarimizla da is birligi yapiyor olmak mutluluk verici. Kendilerine çalismalarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Konak Belediyesi heyeti, incelemelerinin ardindan Eskisehir’den ayrildi. Konakli misafirlere, Tepebasi Belediye Baskan Yardimcisi Suat Yalnizoglu ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile